Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2017 - Anul XXII, nr. 37 (6453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Suceava

Legea antifumat, o sperietoare care s-a lăsat cu puţine amenzi până acum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mult discutata şi dezbătuta lege antifumat, intrată în vigoare din luna martie a anului trecut, a făcut foarte puţine victime până acum în Suceava. Autorităţile cu atribuţii de control, poliţişti, jandarmi şi pompieri, par să nu se fi axat prea mult pe controalele pe care le pot face în baza Legii 15/2016. O explicaţie ar fi faptul că legea este încă nouă şi s-a mers mai mult pe prevenire ori că în general puţini mai sunt cei care îşi permit să mai fumeze într-un spaţiu închis, fie de frica amenzii, fie de teama reacţiei nefumătorilor.

Sublocotenentul Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, ne-a declarat că pe parcursul anului trecut la Legea 15/2016, pentru prevenire şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, din care şapte au fost avertismente scrise, iar 17 au fost amenzi. Amenzile au fost în valoare de 2.300 de lei, fiind aplicate doar pentru persoane fizice. Dacă pentru persoane fizice amenzile prevăzute de lege sunt între 100 şi 500 de lei, pentru agenţii economici care permit fumatul în spaţiile publice închise amenda este mult mai mare, de la 5.000 de lei, la prima abatere, la 10.000 de lei, la a doua abatere, ultima sancţiune fiind însoţită şi de suspendarea temporară a activităţii.

În acest an, a mai precizat Nicoleta Andronic, au mai fost aplicate încă două sancţiuni, un avertisment şi o amendă de 200 de lei.

Referitor la cei amendaţi pentru fumat, au fost date sancţiuni pentru fumat în spaţii publice din zona şcolilor, fumat în gări ori fumat în localuri.

Liviu Manoliu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, a declarat că anul trecut colegii săi nu au aplicat nici o amendă la Legea antifumat, însă, din primăvară, poliţiştii locali se vor axa pe acţiuni de control în spaţiile de joacă din parcuri pentru copii, în cadrul patrulelor pe care le efectuează zilnic.

Asta pentru că Legea 15/2016 interzice, printre altele, şi fumatul în spaţiile şi locurile de joacă pentru copii, chiar dacă acestea sunt în aer liber. De exemplu, o mamă care fumează în perimetrul locului de joacă riscă o amendă de la 100 la 500 de lei.

Legea 15/2016 interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De asemenea, se mai interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Conform prezentei legi, prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea antifumat, o sperietoare care s-a lăsat cu puţine amenzi până acum.
 Vizualizări articol: 2155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea antifumat, o sperietoare care s-a lăsat cu puţine amenzi până acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei