Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2017 - Anul XXII, nr. 16 (6432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Un scandal între urători s-a transformat într-o tentativă de omor sălbatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a finalizat ancheta în cazul unei grave agresiuni comise în noaptea de Revelion, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Bosanci, fiind trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat în spate un minor de 17 ani. Conflictul a izbucnit între două grupuri de urători, a rezultat din cercetări, iar consumul de alcool a jucat din nou un rol important în exacerbarea violenţei.    

Procurorii au arătat că în noaptea dintre ani, minorul de 17 ani, B.C., cel care avea să devină victimă, a mers, însoţit de mai mulţi prieteni, cu uratul pe raza comunei Bosanci. Tinerii au combinat uratul cu consumul de alcool, iar în jurul orei 1.00 din noapte s-au întâlnit cu un alt grup de urători. Între minorul de 17 ani şi un minor din celălalt grup a izbucnit un scandal, cei doi insultându-se. Primul l-a îmbrâncit pe celălalt tânăr, iar acesta din urmă l-a sunat pe fratele său mai mare şi i-a cerut ajutorul. Fratele mai mare, Mihai Liviu Ieremie, în vârstă de 21 de ani, şi el beat, se afla într-un taxi în Suceava şi i-a cerut şoferului să-l ducă imediat la Bosanci. 

Ajuns la faţa locului, Mihai Liviu Ieremie a plecat în căutarea minorului care se luase de fratele său, deşi cearta se stinsese de mult. O decizie pe care, probabil, o va regreta mulţi ani de acum încolo.  

Din scenariul conturat de procurorul criminalist rezultă că agresorul l-a găsit pe tânărul de 17 ani pe un drum din sat. Iniţial, i-a aplicat un pumn în plină figură, minorul căzând la pământ. Din păcate, autorul nu s-a oprit aici.

„În momentul imediat următor, inculpatul a scos din buzunar un cuţit tip briceag, a desfăcut lama acestuia, după care a aplicat victimei o lovitură cu acest instrument vulnerant în zona hemitoracelui drept. Cu toate că victima purta la momentul respectiv mai multe obiecte vestimentare (tricou, pulover, cojoc din piele), lovitura a fost deosebit de puternică, lama briceagului producând lezarea plămânului’, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Ajutat de un alt tânăr, adolescentul înjunghiat a ajuns până la domiciliu, unde a fost solicitată de urgenţă o ambulanţă.

Plaga înjunghiată a provocat pneumotorax masiv (sânge la plămâni), tânărul fiind operat de urgenţă. Din raportul medico-legal întocmit în acest caz a rezultat că leziunea prin violenţă a provocat leziuni ce necesită 25-30 de zile de îngrijiri medicale, viaţa tânărului fiind pusă în pericol. Practic, au arătat medicii, dacă nu era operat de urgenţă, tânărul nu ar fi supravieţuit.

În aceste condiţii, fapta a fost încadrată la tentativă la infracţiunea de omor. Agresorul a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei şi a rămas după gratii.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un scandal între urători s-a transformat într-o tentativă de omor sălbatică.
 Vizualizări articol: 6611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un scandal între urători s-a transformat într-o tentativă de omor sălbatică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei