Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2017 - Anul XXII, nr. 16 (6432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În flagrant

Un bărbat a fost prins în timp ce încerca să vândă un pistol şi zece cartuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 31 de ani a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să vândă un pistol de alarmă cu calibrul de 8 mm, împreună cu zece cartuşe.

Incidentul a avut loc în localitatea Ostra, joi dimineaţă, în jurul orei 10.30, chiar în timp ce bărbatul încerca să plaseze arma unor localnici, contra sumei de 1.000 de lei. Este vorba despre un pistol de alarmă, cu efect sonor, marca Braţ, model 92, fără serie inscripţionată. Flagrantul a fost organizat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Suceava, care deţineau mai multe informaţii despre intenţiile bărbatului de a comercializa arma.

Cu ocazia cercetărilor poliţiştii au stabilit că bărbatul de 31 de ani, din municipiul Bucureşti, postase în ultima perioadă un anunţ pe un site de vânzări, în încercarea de a comercializa arma. Ei au stabilit că pistolul fusese cumpărat în cursul lunii august 2016, cu suma de 90 de euro, dintr-un magazin de profil din Italia, în timp ce acesta se afla la muncă în acea ţară. Achiziţionarea armei a făcut-o fără a prezenta vreun document de identitate, iar în luna noiembrie 2016 a introdus-o în ţară, declarându-le poliţiştilor că nu avea informaţii referitoare la faptul că arma face parte din categoria celor supuse autorizării, conform legii referitoare la regimul armelor şi muniţiilor nr. 295/2004, aflată în vigoare în România.

Bărbatul de 31 de ani le-a mai declarat poliţiştilor că în timp ce se deplasa cu autocarul din Italia spre România a fost verificat de autorităţile italiene, cărora bărbatul le-a arătat arma avută asupra sa. Având în vedere că deţinerea şi portul unor astfel de arme nu sunt interzise de lege în Italia, iar achiziţionarea nu impune obţinerea unei autorizaţii, bărbatul a putut trece fără probleme.

Pistolul de alarmă cu efect sonor, calibru 8 mm, şi cele zece cartuşe aferente au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, poliţiştii întocmind un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, procurorul care supraveghează urmărirea penală opinând pentru cercetarea bărbatului în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat a fost prins în timp ce încerca să vândă un pistol şi zece cartuşe.
 Vizualizări articol: 4443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat a fost prins în timp ce încerca să vândă un pistol şi zece cartuşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei