Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2017 - Anul XXII, nr. 5 (6421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accident grav de muncă

Explozie puternică a unei locomotive CFR, în Depoul de la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grav accident de muncă s-a petrecut ieri dimineaţă în Depoul de Locomotive CFR Suceava Nord, în Iţcani, după ce compresorul unei locomotive electrice a explodat chiar în timp ce trei oameni încercau să efectueze o reparaţie. În urma exploziei, unul dintre angajaţii de la depou, Ioan Breha, în vârstă de 57 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, cu mai multe leziuni, fiind operat de urgenţă.

Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00. Locomotiva electrică a Depoului Suceava Nord revenise dintr-o cursă, de la Cacica, iar mecanicul acesteia a sesizat probleme tehnice şi a solicitat, conform procedurilor, verificarea compresoarelor.

Din cercetările derulate de poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava rezultă că locomotiva a fost preluată de trei angajaţi ai depoului, doi lăcătuşi şi un electrician. În timpul intervenţiei, în momentul în care locomotiva a fost cuplată la reţea, compresorul defect a explodat. Ioan Breha se afla chiar lângă compresor, fiind surprins în plin de explozie. Ceilalţi doi lucrători erau în capătul locomotivei, la pupitrul mecanicului, astfel că au scăpat doar cu o sperietură zdravănă şi câteva contuzii uşoare.

Explozia a fost atât de puternică încât toate geamurile locomotivei s-au spart.

Bărbatul care se afla lângă compresor a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava. Medicii l-au diagnosticat preliminar cu traumatism prin explozie, traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal şi plăgi faciale şi la nivel de membre superioare. Leziunea care punea cele mai mari probleme era la cap, acesta având un traumatism deschis.

Agentul-şef adjunct Gabriel Moroşan, şeful Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava Nord a declarat că s-au demarat cercetări privind producerea unui accident de muncă şi a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În cadrul dosarului penal urmează a se verifica toate aspectele legate de modul în care s-a produs accidentul şi dacă au fost încălcate norme de protecţie a muncii.

Este posibil ca explozia compresorului să aibă legătură şi cu temperaturile extreme care s-au abătut de câteva zile asupra judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozie puternică a unei locomotive CFR, în Depoul de la Iţcani.
 Vizualizări articol: 9038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Explozie puternică a unei locomotive CFR, în Depoul de la Iţcani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei