Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2017 - Anul XXII, nr. 5 (6421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

CCI Suceava anunţă că de anul acesta contribuabilii vor depune mai puţine declaraţii fiscale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a anunţat că începând de anul acesta, contribuabilii vor avea de depus mai puţine declaraţii fiscale. Preşedintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a precizat că în urma modificărilor Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală, obligaţia de a transmite declaraţiile informative 392A, 392B şi 393 a fost suspendată pentru trei ani, iar angajatorii au fost scutiţi de depunerea anuală a declaraţiei fiscale 205.

Mai mult, depunerea declaraţiilor 392 şi 393 a fost suspendată pentru trei ani. Lucian Gheorghiu a mai precizat că depunerea de către contribuabilii cu cifra de afaceri sub 220.000 de lei a declaraţiilor informative 392A şi 392B a fost amânată până la 31 decembrie 2019. „Aceeaşi situaţia este şi pentru plătitorii de TVA care prestează servicii de transport internaţional de persoane, care scapă de depunerea declaraţiei 393. Prevederile se aplică deja din decembrie 2016”, a spus preşedintele executiv al CCI Suceava.

El a adăugat că începând cu 1 ianuarie 2017, unii contribuabili nu mai sunt obligaţi să completeze formularul 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”. Totuşi, angajatorii vor „scăpa” efectiv de acest document abia în 2018, când ar fi trebuit depuse declaraţiile pentru anul 2017. „Deocamdată, contribuabilii sunt nevoiţi să transmită formularul 205 pentru plăţile efectuate în 2016. Acesta trebuie depus până pe 28 februarie. Nerespectarea acestei obligaţii poate fi sancţionată cu amendă de până la 5.000 de lei. Practic, măsura eliminării acestei declaraţii are ca scop evitarea unei duble declarări de informaţii, întrucât prin formularul 205 se declarau anumite informaţii care se regăsesc şi în formularul 112 - Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, a declarat Lucian Gheorghiu. El a atras atenţia că nu toţi plătitorii de venituri beneficiază de această facilitate, astfel că rămân în continuare obligaţi să transmită formularul 205 acei care achită, conform Ordinului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3695/2016, următoarele tipuri de venituri: venituri din dividende, din dobânzi, din lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finală sau venituri din alte surse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CCI Suceava anunţă că de anul acesta contribuabilii vor depune mai puţine declaraţii fiscale.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CCI Suceava anunţă că de anul acesta contribuabilii vor depune mai puţine declaraţii fiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei