Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2017 - Anul XXII, nr. 5 (6421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Băieţii cu racheta, varianta 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turneele ATP sunt de mai multe categorii, cu Grand Slam-urile în frunte, apoi Masters, ATP 500 şi 250. Aparte, o dată pe an, este Turneul Campionilor, iar Jocurile Olimpice îşi fac loc doar în anii bisecţi. Am făcut această introducere pentru a înţelege că turneul din Qatar este din categoria 250, deci cea mai slab cotată, de aceea numai faptul că arabii au reuşit să aducă la start primii doi jucători ai lumii constituie un megasucces (de urmărit care organizatori de ATP 250 vor mai izbuti asta în 2017). E drept, poziţia sa calendaristică îl avantajează, vine imediat după vacanţă şi este văzut ca oportunitate de încălzire pentru Australian Open, dar acelaşi lucru se poate spune despre alte două turnee disputate în aceeaşi săptămână. Deci aducerea numerelor 1 şi 2 în acelaşi loc chiar este o realizare în sine. Dincolo de asta, n-ar fi fost ceva ieşit din comun ca Murray sau Djokovic să piardă pe drumul spre finală, sârbul fiind la un pas s-o facă în semifinală, când a salvat cinci mingi de meci în faţa lui Verdasco! Până la urmă, spre satisfacţia tuturor, Andy şi Nole au oferit primul episod al confruntării lor din 2017. Ambii au fost la înălţime, cu alternarea unor perioade de maximum, ba chiar cu suprapunerea lor! Au fost mingi de meci salvate de Murray în setul secund, pentru a ne bucura de set decisiv, încheiat în cele din urmă cu 6-4 pentru Djokovic. Dar nu e ca şi cum s-ar fi întors “tătuca”! Scoţianul e la acelaşi nivel, complexul nu mai funcţionează, iar victoria în meciurile directe stă ca o minge pe banda fileului, poate cădea oriunde.

În ecuaţia puterii din acest an, şansa ca Federer şi Nadal să conteze ţine mai degrabă de dorinţă decât de realitate. Roger e dezavantajat de formatul de trei din cinci la Slam-uri, dar şi de clasarea actuală, posibil în afara primilor 16 favoriţi! Iar Rafa, deşi munceşte ca un rob pentru a-şi ridica nivelul, plăteşte tribut stilului său autosolicitant, pe care vârsta nu i-l mai poate susţine decât sporadic. El a fost învins în sferturi la Brisbane de Raonic, unul dintre jucătorii care au decis să pună piciorul în prag anul acesta. Celălalt este Nishikori. Pe locurile trei şi respectiv cinci, la 26 şi respectiv 27 de ani, cei doi au penetrat în câte două finale importante în 2016 (canadianul la un GS şi la un Masters, japonezul la două Masters), iar anul acesta doresc cu îndreptăţire să câştige ceva important. Eu, unul, le ţin pumnii, sper ca măcar unul dintre ei s-o facă. Bineînţeles, între aceste nume îl mai avem şi pe Wawrinka, vulcanul adormit, care nu ştii când se trezeşte să erupă. De urmărit şi dacă tinerii Thiem şi Pouille îşi vor depăşi condiţia de buturugă mică. Din Top 10, pe Cilic şi Berdych îi văd doar în plan secundar, în timp ce Monfils va fi responsabil mai mult cu giumbuşlucurile decât cu rezultatele. Din afara Top 10, de urmărit Goffin şi Dimitrov, bulgarul (câştigător la Brisbane în faţa lui Nishikori, după ce trecuse şi de Raonic!) părând hotărât să nu mai treacă prin tenis ca gâsca prin apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băieţii cu racheta, varianta 2017.
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băieţii cu racheta, varianta 20175.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi plac rubricile dumitale, mai ales cind este trimis de
( 9 ian 2017, 16:46:08
vorba de tenis.

Nu ma surprinde faptul ca arabii i-au atras pe numarul 1 si 2; Federer isi are "headquaters" tot intr-o tara araba, care de altfel sponsorizeaza tennisul mondial; probabil ati observat bannerele de la toate turneele ATP, inclusiv la Flashing Meadows "Fly Emirates"......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei