Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2017 - Anul XXII, nr. 4 (6420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă adresată domnului Neculai Miron, primarul comunei Bosanci

„Vă rugăm public să spuneţi bosâncenilor dacă aveţi de gând să continuaţi să-i mai jigniţi pe cei aproximativ 70% dintre locuitorii comunei”

Astăzi, 06.01.2017, de Marea Sărbătoare a Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos, noi, bosâncenii, ar fi trebuit să sărbătorim 150 de ani de la înfiinţarea Formaţiei Civile de Pompieri din Bosanci, prima din Moldova, dar şi de la confecţionarea primei cruci de gheaţă care a devenit o jertfă şi un legământ al Pompierilor voluntari din Bosanci ca în fiecare an de Bobotează să se facă câte o cruce de gheaţă la bisericile din comuna noastră. Dar dumneavoastră, dle primar, nu ştiţi aceste lucruri. În aceeaşi zi, după Liturghie şi sfinţirea apei, o procesiune în frunte cu preoţii din comună merg la instituţiile publice pentru a stropi cu agheasmă. Dar dumneavoastră, dle primar, nu numai că nu credeţi în aceste lucruri, însă aţi interzis după 150 de ani ca preotul să intre în primărie pentru a stropi cu agheasmă. Nu este posibil, dle primar, să ne interziceţi nouă, ortodocşilor, să facem ceea ca au făcut şi strămoşii noştri sute de ani.

Primăria este un loc public, unde poate intra oricine, iar datinile şi obiceiurile, precum şi credinţa fiecăruia dintre noi trebuie respectate chiar dacă vă place sau nu.

Cuţitul a ajuns la os:

1.     Pe data de 15 august, de Sf. Maria, ne-aţi reproşat că ne-am permis să aducem muzică pe imaş, acolo unde se juca o partidă de fotbal şi se sărbătorea hramul Bisericii. Ştiam că, de obicei, primarul organizează astfel de sărbători. Dumneavoastră le opriţi.

2.     Pentru data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, şi pe 01.12.2016 aţi răspuns Prefecturii Suceava că nu organizaţi nimic în comuna Bosanci. Probabil că bunicii şi străbunicii dumneavoastră nu au fost pe front pentru apărarea Patriei noastre. De aceea, s-au găsit câţiva bosânceni inimoşi şi cu suflet să depună coroane de flori la monumentul din centrul satului.

3.     Era un obicei ca o parte din copiii de la şcolile din comună să colinde conducerea primăriei. Dumneavoastră aţi fugit din primărie când au venit copiii la colindat, lăsându-vă angajaţii să-i primească. Să vă fie ruşine că nu aveţi nici o treabă cu datinile şi obiceiurile strămoşeşti. Le urâţi, domnule primar, precum şi pe cei care le promovează.

4.     Pe data de 27.12.2016, la ordinul dumneavoastră a fost aruncat afară de pe scena Căminului Cultural bradul împodobit de Crăciun şi aţi rupt şi mesajul pentru bosânceni de ,,Crăciun Fericit! şi La mulţi ani!”. Noi am crezut că sunteţi primarul tuturor şi nu veţi proceda în această manieră.

5.     În final nu am crezut să ajungeţi să interziceţi şi accesul preotului ortodox în Primăria Bosanci cu ocazia Bobotezei. Aţi mers mult prea departe, domnule primar.

Vă rugăm public, domnule primar, să le spuneţi bosâncenilor dacă ortodocşii să se mai aştepte la astfel de gesturi, urâte de altfel, până la finalul mandatului, iar dacă aveţi de gând să continuaţi să-i mai jigniţi pe cei aproximativ 70% dintre locuitorii comunei, vă rugăm să plecaţi acolo de unde aţi venit, să ne lăsaţi în pace.

 

Aleodor Nichifor, viceprimar al comunei Bosanci

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vă rugăm public să spuneţi bosâncenilor dacă aveţi de gând să continuaţi să-i mai jigniţi pe cei aproximativ 70% dintre locuitorii comunei”.
 Vizualizări articol: 12028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.39/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 23 voturi
„Vă rugăm public să spuneţi bosâncenilor dacă aveţi de gând să continuaţi să-i mai jigniţi pe cei aproximativ 70% dintre locuitorii comunei”4.4523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 ian 2017, 22:09:24
Personal consider ca domnul Miron Niculai isi exercita atributiile de primar cu responsabilitate, Consider ca obiceiurile si traditiile trebuie respectate si sarbatorite de cei pentru care sunt importante in mod particular sau impreuna cu cei care impartasesc aceleasi ganduri fara a obliga pe ceilalti.
De altfel sarbatorile si unele din obiceiuri sunt un mijloc de a cheltui NEEFICIENT banii primarii si taxele platite de noi.
Bosanciul a primit o noua sansa votandu-l pe domnul Miron. felicitari domnului primar si spor la treaba,,, speram la un bosanci mai diferit can ne vom intoarce in romania.
2.   Comentariu trimis de
( 9 ian 2017, 00:06:28
Domnul Aleodor Nichifor ar trebui sa accepte ca a pierdut alegerile si sa nu mai recurga la astfel de gesturi. Cu atat mai mult cu cat este prost informat. Formatia civila de pompieri din Bosanci nu este prima din Moldova ci din Bucovina pentru ca acum 150 de ani Bosanci era parte a Ducatului Bucovina din Imperiul Austriac, nu din Principatul Moldovei/Vechiul Regat; primele 2 pompe au fost aduse pe jos de la Viena de un cetatean al comunei. In plus depunerea de coroane s-a facut la monumentul eroilor din Primul Razboi Mondial; oamenii aceia au luptat in armata austro-ungara nu in cea romana. De abia in 1918, 28 noiembrie Bosanci a devenit parte a Romaniei.
Asa ca trebuie sa va documentati daca vreti sa iesiti in evidenta.
3.   Exclusiv pt. monitorul... trimis de
( 9 ian 2017, 00:08:06
..... nu mi am pierdut speranta in a crede ca sinteti totusi un ziar de prestigiu ,citind art de mai sus chiar suporta hirtia in cazull de fata monitorul laptopului mizeria care o descrie vicele aleodor nichifor sau va asemanati cu antena3?
Asta i chiar o insulta la inteligenta cititorilor pt ca in bosanci nu e nici o discriminare intre religii indiferent ca e taliban ortodox budist samd.
Personal v as ruga inainte de a publica un art. sa si verificati seriozitatea surselor care in cazul de fatza lasa de dorit.Toate cele bune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei