Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2017 - Anul XXII, nr. 4 (6420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Experimente ştiinţifice transmise live, la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul anului trecut, elevii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au participat la mai multe activităţi organizate de şcoală împreună cu mai mulţi parteneri.

Cu sprijinul echipei Ora de Net de la Orange România şi a Organizaţiei Salvaţi Copiii, care a facilitat selecţia Şcolii „Alexandru Ioan Cuza” alături de alte patru şcoli din ţară într-un proiect care să promoveze un alt mod de a învăţa, două echipe de angajaţi ai companiei de telefonie au prezentat ştiinţa exact aşa cum visează elevii: fără teorie, fără note şi cu multe experimente. Voluntarii au organizat şi desfăşurat experimente ştiinţifice care au fost transmise live către toţi elevii curioşi, cu ajutorul tehnologiei şi al internetului. Elevii şcolii au avut posibilitatea de a vedea în direct, pe youtube, experimente din diferite domenii (fizică, chimie, astronomie), în serii de câte două sesiuni/zi. Prin intermediul chat-ului au putut adresa întrebări legate de experimentele desfăşurate şi au primit răspunsuri.

La acest proiect au participat 186 de elevi din clasele gimnaziale şi nouă cadre didactice.

 

“Pacea înseamnă libertatea tuturor de a gândi, de a ne exprima liber, de a fi noi înşine”

Pornind de la citatul “În loc de o mie de cuvinte, mai bine numai unul, dar care aduce pacea. În loc de o mie de versuri, mai bine unul, dar care arată frumosul. Ȋn loc de o mie de căutări, mai bine una, dar care împrăştie doar bucurie” – Buddha, în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, 2016 la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni s-au desfăşurat mai multe activităţi dedicate păcii.

“Deşi vremurile în care trăim se caracterizează şi prin lipsă de pace, prin războaie, prin discordii, prin certuri, mesajul comun al activităţilor desfăşurate în cadrul şcolii este acela că <împreună putem schimba ceva>. Cu toţii am fost de acord că pacea este un lucru extrem de important şi greu de atins în zilele noastre. Şi totuşi, cum reuşim să o găsim? Răspunsul a venit tot din partea copiilor: unii caută pacea în visare sau în liniştea naturii ce ne înconjoară, alţii într-o lectură bună, în religie sau în schimbarea activităţii. O altă idee a fost aceea că pacea înseamnă libertatea tuturor de a se juca, de a gândi, de a ne exprima liber, de a ne iubi, de a fi noi înşine, de a desena porumbei albi, de a înălţa baloane colorate. Toate aceste idei s-au regăsit în activităţile derulate: desene, broşuri, porumbei de hârtie care poartă în zborul lor mesaje de pace”, ne-a declarat prof. Brînduşa Nisioi, coordonator programe şi proiecte educative la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, Fălticeni.

 

Poliţiştii ne atenţionează că skateboardul, hoverboardul şi rolele pot deveni un pericol pentru copii

În cadrul campaniei “Educaţia pentru viaţă”, la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni s-au desfăşurat o serie de activităţi dedicate Săptămânii educaţiei rutiere, activităţi ce au avut în vedere prevenirea accidentelor rutiere, conştientizarea elevilor, părinţilor şi a cadrelor didactice asupra importanţei unui comportament civilizat şi a conduitei  preventive în trafic. Printre activităţile desfăşurate s-au remarcat atelierele de lucru, studiul de caz, vizionarea de filme (care să–i determine pe copii să fie atenţi în calitatea lor de participanţi la trafic), desene şi colaje.

Un impact deosebit l-a avut activitatea “Strada şi capcanele ei”, la care au participat alături de părinţi reprezentantul Poliţiei Municipiului Fălticeni, plutonier Gabriel Ursu. Acesta din urmă a pus accent pe colaborarea dintre şcoală-familie-poliţie, a prezentat exemple de accidente în care au fost implicaţi elevi şi metode de evitare a acestora. S-a discutat despre siguranţa copiilor pe drumul spre şi dinspre şcoală, despre folosirea mijloacelor de transport oarecum “neconvenţionale” gen skateboard, hoverboard şi role, cu care copiii se deplasează uneori şi pericolele la care aceştia se expun fără să-şi dea seama. La activitate au participat 40 de părinţi, 17 cadre didactice, iar ca parteneri Poliţia Municipiului Fălticeni şi Asociaţia de părinţi “Artur Gorovei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Experimente ştiinţifice transmise live, la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Experimente ştiinţifice transmise live, la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei