Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2017 - Anul XXII, nr. 4 (6420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugar dat în urmărire

Un tânăr care i-a zdrobit unui om capul cu o cărămidă, căutat pentru a fi băgat aproape patru ani după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost dat în urmărire de Inspectoratul General al Poliţiei Române deoarece se sustrage de la executarea unei pedepse de aproape patru ani de închisoare, pentru mai multe fapte, din care una deosebit de gravă: o tentativă de omor comisă asupra unui bărbat din Burla, care a suferit leziuni extrem de grave la cap după ce a fost lovit cu o cărămidă.

Individul, Ilie Luchian, a fost găsit vinovat pentru infracţiunile de tentativă de omor, violare de domiciliu, furt calificat și loviri sau alte violenţe. El a primit o pedeapsă de 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare, sentinţa finală a Curţii de Apel Suceava rămânând definitivă în data de 14 decembrie 2016. Cum Ilie Luchian nu a fost de găsit, de câteva zile s-au declanșat procedurile pentru ca acesta să fie dat în urmărire naţională și internaţională. Pedeapsa de 3 ani, 7 luni și 20 de zile a rezultat prin cumularea pedepsei principale, de tentativă de omor, cu o condamnare mai veche, cu suspendare, pentru furt și lovire.

Principalul motiv pentru care Ilie Luchian are de stat după gratii este legat de agresiunea comisă de acesta în seara zilei de 13 august 2013. După cum a rezultat din ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în acea zi Ilie Luchian a consumat alcool într-un bar din Burla, alături de mai mulţi cunoscuţi. La un moment dat la masă au rămas trei bărbaţi, Ilie Luchian, Valentin Paraiciuc și Nistor S., ultimul fiind cel care avea să devină victimă. La un moment dat, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, victima a plecat spre casa aflată la 500 de metri de crâşmă, moment în care Ilie Luchian s-a hotărât să-şi agreseze consăteanul. Anchetatorii nu au identificat un motiv întemeiat al acestei porniri agresive, cel mai probabil cauza fiind consumul exagerat de alcool.

Luchian l-a luat alături de el pe Paraiciuc şi cei doi s-au îndreptat spre casa celui cu care băuseră şi care între timp ajunsese în locuinţă. Cei doi au intrat în curtea victimei, unde avea să se petreacă agresiunea.

„Ambii inculpaţi au pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate, împrejurare în care inculpatul Luchian Ilie a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave asupra acesteia, aplicându-i o puternică lovitură cu o cărămidă tip BCA, într-o zonă vitală a corpului, cauzându-i leziuni grave, ce au necesitat un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale”, a rezultat din anchetă. Numărul de zile de îngrijiri medicale spune totul despre intensitatea loviturii.

Valentin Paraiciuc nu a participat efectiv la agresiune, fiind condamnat doar pentru violare de domiciliu, la o amendă penală.

Principalul agresor, Ilie Luchian, are, pe lângă pedeapsa de executat, de achitat și daune morale și materiale către victima sa, în cuantum de 13.500 de lei.

Cei doi agresori erau fugiţi în Marea Britanie încă de când erau căutaţi pentru audieri. Aceştia sunt și acum în străinătate și rămâne de văzut cum și dacă Ilie Luchian va putea fi reţinut pentru a fi adus în ţară, în vederea executării pedepsei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care i-a zdrobit unui om capul cu o cărămidă, căutat pentru a fi băgat aproape patru ani după gratii.
 Vizualizări articol: 8505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tânăr care i-a zdrobit unui om capul cu o cărămidă, căutat pentru a fi băgat aproape patru ani după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei