Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2016 - Anul XXI, nr. 297 (6410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cel puţin 30 de zile

Mandatul de arestare al şefului de post de la Moldoviţa a rămas definitiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful de post de la Moldoviţa, agentul Vasile Niga Solcan, îşi va petrece sărbătorile de iarnă după gratii, mandatul de arestare pentru 30 de zile emis de pe numele său de Tribunalul Suceava fiind confirmat ieri de Curtea de Apel Suceava, care a respins apelul înaintat de poliţist. Șeful de post a fost pus sub acuzare pentru un noian de infracţiuni, astfel că respingerea apelului nu este o surpriză. 

Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că poliţistul era implicat foarte apăsat în afaceri cu lemn tăiat ilegal, având chiar şi un banzic prin care desfăşura afaceri cu material lemnos. Practic, şeful de post coordona afaceri ilegale cu lemn, din uniforma de poliţist, rezultă din cercetări. 

În perioada în care a fost monitorizat de anchetatori, în luna noiembrie şi la începutul lui decembrie, şeful de post ar fi asigurat protecţie mai multor transporturi ilegale de lemn, inclusiv când era în timpul serviciului. Cei care făceau transporturile erau chiar oamenii cu care acesta desfăşura afaceri cu lemn, mare parte cu lemn exploatat ilegal. Mai mult, şeful de post este acuzat şi că nu a luat nici o măsură împotriva unei rude care conducea fără permis, încredinţându-i chiar maşina sa, iar atunci când a primit o sesizare prin 112 privind o tăiere ilegală de lemn, primul lucru pe care l-a făcut a fost să îl sune pe cel care exploata lemn şi să-l avertizeze să fugă imediat de la faţa locului.

Anchetatorii au explicat că lucrătorul de poliţie judiciară Vasile Niga Solcan a desfăşurat în mod continuu, pe parcursul anului 2016, operaţiuni financiare, acte de comerţ cu lemn, incompatibile cu funcţia şi atribuţiile pe care le îndeplinea ca şef de post. Din cercetări rezultă că principala sa complice era Maria Luiza Tcaci, care îi procura material lemnos fără documente de provenienţă şi îl ajuta să efectueze operaţiuni de vânzare/cumpărare a materialului lemnos.

Poliţistul este cercetat pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată, pentru infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi pentru infracţiunea de încredinţare a unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere, în formă continuată.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandatul de arestare al şefului de post de la Moldoviţa a rămas definitiv.
 Vizualizări articol: 2894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mandatul de arestare al şefului de post de la Moldoviţa a rămas definitiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei