Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2016 - Anul XXI, nr. 297 (6410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supărare

Tentativă de protest a unor infirmiere din Unitatea Primiri Urgenţe, stopată cu constatările unor controale nocturne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 30 de infirmiere şi brancardieri de la Unitatea de Primiri Urgenţe -SMURD a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au protestat, ieri, împotriva deciziei managerului unităţii, Vasile Rîmbu, de a-i transfera pentru 60 de zile în alte secţii ale spitalului. Salariaţii nemulţumiţi au reclamat că marţi seara au primit deciziile de transfer, fără a fi consultaţi dacă sunt de acord cu mutarea în alte secţii. Ieri dimineaţă, ei au venit în bloc la manager pentru a-şi exprima nemulţumirea. După discuţiile dintre salariaţi şi Comitetul Director, care au avut loc cu uşile închise, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că poziţia managerului a rămas neschimbată şi a explicat şi de ce Vasile Rîmbu a optat pentru mutarea din UPU a unei părţi a personalului auxiliar. Dr. Ardeleanu a arătat că a avut loc o analiză a activităţii de la Urgenţă şi s-a constatat că ”trebuie îmbunătăţiri” pentru că sunt probleme în ceea ce priveşte timpii de aşteptare, în relaţia cu pacienţii şi aparţinătorii şi în activitatea personalului auxiliar.

”S-au făcut controale de noapte, s-a verificat programul, graficul de curăţenie... Întotdeauna în perioada sărbătorilor sunt cazuri mai dificile şi se instituie o disciplină mai riguroasă. Ne dorim să fie cât mai puţine derapaje; populaţia să ştie că are în UPU serviciu medical non-stop”, a subliniat dr. Ardeleanu.

Directorul medical, dr. Doina Ganea-Motan, a afirmat că, pe lângă cele constatate la controalele inopinate nocturne, masa tomografului din UPU a fost deteriorată din cauza neatenţiei unor brancardieri, care au lovit-o cu tărgile, făcând astfel aparatul indisponibil timp de 24 de ore, până când firma de service a remediat deficienţa. ”La gradul de implicare al Comitetului Director, la condiţiile create pentru personal şi pacienţi, suntem absolut îndreptăţiţi să fim extrem de exigenţi pentru a duce la maximum calitatea serviciilor medicale oferite pacienţilor noştri”, a afirmat directorul medical.

 

Unitatea de Primiri Urgenţe, printre cele mai dorite locuri de muncă din spital

Dr. Ganea-Motan a declarat că decizia managerului de transferare a unora dintre angajaţi nu este negociabilă, ”ei sunt angajaţi ai spitalului, nu pe posturi fixe şi se vor supune acestei decizii luate pentru a-i disciplina şi responsabiliza”. De asemenea, noua asistentă-şefă, Mihaela Hreceniuc, împreună cu şefele de tură trebuie să facă echipele de lucru în aşa fel încât angajatele mai noi sau ”de calitate suboptimală” să lucreze împreună cu cele cu vechime şi calificative maxime. Totodată, cu medicul-şef UPU Liviu Cîrlan spitalul va încheia un contract de administrare, cu indicatori de performanţă şi calitate.

Pentru o comunicare mai bună între UPU şi medicii specialişti, fiecare secţie nominalizează medicul specialist care vine la consultaţii în Urgenţă până începe serviciul de gardă, astfel ca acesta să fie sunat direct, economisindu-se timpul de răspuns.

Tot ieri, medicii-şefi de secţie şi asistentele-şefe din spital au fost instruiţi în ceea ce priveşte completarea unui chestionar de feedback de către pacienţi, diferit faţă de chestionarul de satisfacţie, care exista şi până acum.

Întrebată care a fost motivul pentru care angajaţii transferaţi din UPU au protestat faţă de această decizie, directorul medical al spitalului a răspuns: “E dreptul lor să protesteze şi nu ai cum să-i împiedici să facă acest lucru”.

Dr. Ganea-Motan a punctat că UPU este “foarte vizat” de angajaţii spitalului, de toate categoriile profesionale, întrucât sporurile sunt mari, iar salariile sunt aproape comparabile cu cele din Uniunea Europeană.

Numărul angajaţilor din UPU este de aproximativ 160 de persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tentativă de protest a unor infirmiere din Unitatea Primiri Urgenţe, stopată cu constatările unor controale nocturne.
 Vizualizări articol: 5985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tentativă de protest a unor infirmiere din Unitatea Primiri Urgenţe, stopată cu constatările unor controale nocturne5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo rimbu ! trimis de
(22 dec 2016, 11:57:01
adica, sa-ntelegem ca tov.dr. cirlan este de ACUM pe faras daca nu-si face treaba, nu?
mi se pare corect sa fie un asemenea contract dupa cum este precizat in articol.
un sef are performante daca angajatii muncesc eficient, iar subordonatii muncesc eficient daca sunt condusi de un manager pregatit si de un lider capabil, cu dorinta de performanta.
s-a investit enorm la sju sv, fata de alte spitale, urgenta este fruncea...si totusi de acolo MULTA LUME IESE NEMULTUMITA.
OARE DE CE?
viata boema la sectia urgente si pacienti neglijati. pana acum, cel putin.
vom vedea ce va fi de ACUM incolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei