Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2016 - Anul XXI, nr. 297 (6410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Câmpulung Moldovenesc

Braconieri prinşi într-un bordei de vânătoare, cu glonţ pe ţeavă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost prinşi, marţi seară, în timp ce aşteptau vânat, cu glonţ pe ţeavă, într-un bordei de vânătoare special amenajat pentru partide de vânătoare legale, în zona Șandru din apropierea Masivului Rarău. Cei doi au fost depistaţi în jurul orei 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc. Jandarmii au fost sesizați la rândul lor de un reprezentant al Clubului de Vânătoare Câmpulung Moldovenesc, care i-a observat pe cei doi. Bărbaţii, deşi vânători cu acte, erau la un act de braconaj în toată regula.

 

Îşi aşteptau prada din bordei, după ce au pus hrană în zona de tragere

La faţa locului, jandarmii au găsit doi bărbaţi în ţinută mozaic, iar unul avea în mână o armă de vânătoare încărcată. Este vorba de o carabină cu lunetă,  pe care era dispusă şi o lanternă cu suporţi metalici. Cei doi se aflau în bordeiul de vânătoare, cu geamurile date jos. În zona de tragere era pusă deja hrană, din timpul zilei, cei doi fiind prinşi practic în timp ce-şi aşteptau prada. Asupra celor doi au fost găsite patru cartuşe şi două tuburi de cartuşe de vânătoare.

Cei doi bărbaţi au fost identificaţi în persoana a doi localnici din Câmpulung Moldovenesc: Vlad Ș. şi Octavian T.

Cei doi bărbaţi au declarat că în ziua respectivă, în jurul orei 16.30, s-au deplasat pe fondul de vânătoare, cu intenţia de a vâna.

 

Aveau şanse să vâneze cerb, ciută sau mistreţ

În cazul celor doi se fac cercetări pentru tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii şi trecerea pe un fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc şi în afara căilor de comunicaţie.

Cercetările au fost preluate de polițiștii specializați de la Serviciul Arme din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Polițiștii au ridicat arma de vânătoare, care urmează a fi expertizată balistic. Polițiștii au suspiciunea că s-ar fi tras cu arma înainte de prinderea celor doi, în acest sens fiind ridicate pentru expertiză și tuburile de cartușe.

 

Dacă nu ar fi fost prinşi, cei doi ar fi avut şanse mari de a vâna cerb, ciută sau mistreţ, au relatat cei care gestionează respectivul fond de vânătoare. 

Polițiștii au identificat un autoturism care aparține unuia dintre cei doi suspecți, acesta fiind ridicat pentru continuarea cercetărilor. Ei vor continua ancheta, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

 

Braconieri care transportau o căprioară tranşată, prinşi recent

Recent, pe 10 decembrie, un alt caz de braconaj, însă unul deja consumat, a fost depistat  în Masivul Rarău – Giumalău. Tot un echipaj de la Postul Montan de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc a observat doi bărbaţi care aveau asupra lor rucsacuri voluminoase şi o armă. Cei doi suspecţi au abandonat rucsacurile şi au luat-o la fugă, unul dintre aceştia fiind prins la scurt timp de jandarmi, iar al doilea mai târziu, de poliţiştii chemaţi în sprijin.

Din cercetări a rezultat că cei doi au braconat o căprioară, pe care au tranşat-o. În rucsacurile abandonate au fost găsite bucăţi din animal. După cercetarea zonei au fost găsite mai multe resturi ale animalului împuşcat şi apoi tranşat.

Prejudiciul din acest caz este de 6.000 de euro. În acest dosar se fac cercetări pentru infracţiunile de braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Braconierii îşi fac de cap în zona Câmpulung Moldovenesc

Reprezentanţii Clubului de Vânătoare Câmpulung Moldovenesc au date despre mai mulţi braconieri care încearcă să-şi împartă zonele de acţiune şi speră ca, în colaborare cu jandarmii și polițiștii, să oprească fenomenul. Cu maşini de teren puternice şi arme scumpe, aceştia sunt foarte greu de prins.

Jandarmii au anunţat că vor intensifica controalele în următoarea perioadă. 

„Jandarmii montani vor desfăşura acţiuni şi în perioada următoare, în cooperare cu Filiala Câmpulung Moldovenesc a AJVPS Suceava, în vederea prevenirii actelor de braconaj cinegetic în zona masivelor Rarău şi Giumalău”, a declarat sublocotenentul Nicoleta Turculeţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Și polițiștii au ținut să remarce faptul că cei de la Clubul de Vânătoare Câmpulung Moldovenesc s-au implicat deja în mai multe acțiuni de prevenire a braconajului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconieri prinşi într-un bordei de vânătoare, cu glonţ pe ţeavă.
 Vizualizări articol: 6440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Braconieri prinşi într-un bordei de vânătoare, cu glonţ pe ţeavă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei