Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2016 - Anul XXI, nr. 270 (6383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De sezon

Un copil şi un adult peste 65 de ani din Rădăuţi, primele cazuri de gripă din acest sezon rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele două cazuri de gripă din acest sezon rece au fost diagnosticate clinic săptămâna trecută în zona Rădăuţi. În evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava cele două cazuri au fost înregistrate de medici de familie. Cei care au fost diagnosticaţi clinic cu gripă sunt un copil la grupa de vârstă 5-14 ani şi un adult peste 65 de ani. Boala nu a fost confirmată prin examene de laborator.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, ne-a declarat că cei doi pacienţi au avut forme de boală fără complicaţii, care nu au necesitat internare.

Medicul a subliniat că de la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent în judeţ au fost vaccinate antigripal 5.830 de persoane -  bătrâni, bolnavi cronici, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, femei însărcinate şi personal medical. Judeţului Suceava i-au fost repartizate în prima tranşă 7.800 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor la risc, iar o a doua tranşă de vaccin, ce a însumat 1.000 de doze, a fost distribuită unităţilor sanitare pentru vaccinarea personalului medical.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost raportate la DSP 2.349 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care cele mai multe, 737, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, precum şi 500 de cazuri de pneumopatii acute, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 15-49 de ani, cu 115 cazuri şi grupa de vârstă 5-14 ani, cu 102 cazuri de îmbolnăvire.

 

Inhalarea unei singure picături de secreţii respiratorii de la un bolnav cu gripă poate determina îmbolnăvirea

Din numărul total de cazuri de viroze respiratorii, 1.350 au fost raportate în zona Sucevei, iar alte 425 de cazuri în zona Rădăuţi, numărul persoanelor internate în spital cu această afecţiune fiind 61.

Cele mai multe cazuri de pneumopatii acute s-au înregistrat tot în zona Sucevei, unde au fost raportate 90 de astfel de cazuri.

Responsabilii cu sănătatea publică informează că gripa sezonieră este o boală virală contagioasă, care este transmisibilă aerian, prin secreţii respiratorii transmise prin strănut direct în nasul, ochii sau gura unei alte persoane, sau prin inhalarea aerosolilor care se formează de la persoanele bolnave, care tuşesc sau strănută într-o anumită arie. Gripa se transmite şi prin contact direct, mână –ochi, mână-nas, mână-gură sau de pe suprafeţele contaminate cu secreţii. Inhalarea unei singure picături de secreţii respiratorii poate fi suficientă pentru a determina îmbolnăvirea.

Pentru a preveni contractarea virusului gripal, este indicată spălarea pe mâini, cu apă şi săpun, evitarea contactului apropiat cu persoanele răcite şi vaccinarea antigripală. Principalele simptome ale gripei sunt: prezenţa febrei, durerile de cap, durerile generale, oboseală, slăbiciune musculară, senzaţie de epuizare, nas înfundat, dureri de gât, tuse, jenă în piept etc.

Tratamentul trebuie început cât mai rapid şi constă în administrarea de medicamente antivirale, doar la recomandarea medicului.

Orice persoană se poate îmbolnăvi, însă anumite grupe numite ”de risc” pot suferi complicaţii serioase sau pot muri ca urmare a infectării cu gripă. Grupurile cele mai expuse riscului de îmbolnăvire cu virusul gripal includ femeile gravide, persoanele instituţionalizate sau din colectivităţi, vârstnicii peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice. Persoanele care lucrează în domeniul medico-sanitar sunt, de asemenea, foarte expuse riscului îmbolnăvirii şi pot reprezenta o sursă de transmitere a virusului gripal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil şi un adult peste 65 de ani din Rădăuţi, primele cazuri de gripă din acest sezon rece.
 Vizualizări articol: 2244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un copil şi un adult peste 65 de ani din Rădăuţi, primele cazuri de gripă din acest sezon rece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei