Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2016 - Anul XXI, nr. 270 (6383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări

70 de suceveni au depus cereri la Direcţia de Asistenţă Socială Suceava pentru obţinerea cardului european pentru dizabilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

70 suceveni au depus cereri la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava pentru obţinerea cardului european pentru dizabilitate care dă dreptul persoanelor cu handicap să intre gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber în România şi în alte şapte state membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda şi Malta. Cardul se eliberează la cerere. Cardul european pentru dizabilitate va permite recunoaşterea reciprocă a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în aceste state. Titularii de card care călătoresc în aceste state vor avea acces, în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii cu dizabilităţi ai statului respectiv, la anumite drepturi, permiţând astfel un tratament egal şi facilitând mobilitatea în spaţiul european.

 

Cardul poate fi ridicat în aproximativ 20 de zile de la depunerea cererii

În urma parteneriatului instituţional între Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Consiliile Judeţene/Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în baza Convenţiei pentru eliberarea cardului european de dizabilitate, DGASPC Suceava a postat pe site-ul instituţiei, http://www.dpcsv.ro/ro/info/formulare/, formularul de cerere care poate fi completat de persoana în cauză sau reprezentantul legal al acesteia, urmând ca cererile să fie depuse la camera 25 din cadrul DGASPC Suceava („Eliberare legitimaţii călătorie”). Tabelul centralizator al cererilor precum şi fotografiile solicitanţilor vor fi transmise către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) până la data de 15 a fiecărei luni, iar cardurile eliberate de ANPD se vor putea ridica de la aceeaşi cameră (camera 25, DGASPC Suceava) în aproximativ 20 zile de la transmiterea centralizatorului către ANPD. Colectarea cererilor se face până la data de 13 a fiecărei luni. Pentru informaţii cu privire la ridicarea cardurilor, beneficiarii pot suna la telefonul 0230 520 172, interior 184. În cazul persoanelor care nu se vor prezenta pentru ridicarea cardului, acestea vor fi anunţate telefonic.

 

Cine poate beneficia de cardul european pentru dizabilitate

Pot beneficia de cardul european pentru dizabilitate copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia pentru Protecţia Copilului Suceava; persoane adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Suceava sau a deciziei eliberate de Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Persoanele cu handicap vor primi împreună cu cardul instrucţiunile de folosire, precum şi sprijin şi îndrumare. Cardul este nominal, netransmisibil şi intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017, fiind valabil până în luna august 2020. La sfârşitul lunii octombrie, la DGASPC Suceava se înregistrau 20.721 de persoane cu dizabilităţi în plată (minori şi adulţi). Persoanele care doresc mai multe informaţii cu privire la cardul european de dizabilitate pot accesa următoarele site-uri: www.carddizabilitate.gov.ro, în secţiunea „Întrebări frecvente”, sau carddizabilitate@anpd.gov.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70 de suceveni au depus cereri la Direcţia de Asistenţă Socială Suceava pentru obţinerea cardului european pentru dizabilitate.
 Vizualizări articol: 2155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
70 de suceveni au depus cereri la Direcţia de Asistenţă Socială Suceava pentru obţinerea cardului european pentru dizabilitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei