Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2016 - Anul XXI, nr. 270 (6383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

CJ Suceava a finalizat programul proiectului „Crăciun în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul ediţiei de anul acesta a proiectului „Crăciun în Bucovina”. Programul de anul acesta va începe pe 28 noiembrie 2016, de Ziua Bucovinei, cu deschiderea Târgului de Crăciun de pe esplanada Casei de Cultură Suceava, şi se va încheia pe 13 ianuarie 2017, cu sărbătorile de iarnă pe stil vechi. În broşura care a fost tipărită pentru a promova acest proiect, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, are un mesaj pentru turişti, în care spune că „puternic conturată pe harta culturală a României, Bucovina străluceşte prin valorile sale materiale şi spirituale, prin stilul ei propriu şi unitar, prin marea sa bogăţie şi diversitate. Lasă-te atras de farmecul acestui spaţiu plin de măreţie şi solemnitate şi vino să-i cunoşti oamenii, să-i vezi frumuseţile şi să-i descoperi misterele! Aceasta este Bucovina, Grădina tradiţiilor... Odată ce ai părăsit aceste meleaguri, după ce i-ai descoperit frumuseţea inedită şi magia, îţi va fi de-a dreptul imposibil să-i uiţi peisajele pure, oamenii simpli şi ospitalieri, cultura spirituală şi civilizaţia”.

Manifestările incluse în cadrul proiectului continuă pe 5 şi 6 decembrie 2016 cu două concerte de colinde, „Poveste de Crăciun” şi „Colindă Suceava!”, care se vor desfăşura pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Apoi, în perioada 7 – 10 decembrie a.c., în mai multe localităţi, printre care Calafindeşti, Mănăstirea Humorului, Fundu Moldovei sau Vatra Dornei vor avea loc şezători de iarnă. În cadrul proiectului va fi organizat şi un concert de Crăciun pe care interpreta Paula Selling îl va susţine în data de 22 decembrie 2016, de la ora 19:00, la Muzeul de Istorie din Suceava.

Pentru prima dată, anul acesta, va fi organizat „Festivalul internaţional de datini şi obiceiuri de Anul Nou – După datina străbună”. Evenimentul va avea loc pe 27 decembrie 2016, în municipiul Suceava, şi va începe, de la ora 11:00, cu parada măştilor, pe traseul stadionul Areni – esplanada Casei de Cultură. Apoi, de la ora 13:00, în centrul Sucevei va începe spectacolul de datini şi obiceiuri de Anul Nou, în cadrul căruia va fi prezentată „Malanca Bucovinei”, cu formaţii din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. De precizat că potrivit programului, în toate localităţile din judeţul Suceava vor avea loc acţiuni şi spectacole de Crăciun şi de Anul Nou, în cadrul cărora turiştii vor putea să cunoască tradiţiile şi obiceiurile din Bucovina.

Ediţia de anul acesta a proiectului "Crăciun în Bucovina" se va încheia cu sărbătorile de iarnă pe stil vechi, evenimentele urmând să aibă loc în perioada 7 – 13 ianuarie 2017, în localităţile Cornu Luncii, Drăguşeni şi Râşca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a finalizat programul proiectului „Crăciun în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
CJ Suceava a finalizat programul proiectului „Crăciun în Bucovina”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scena mare trimis de
(18 nov 2016, 14:10:37
speram ca anul acesta scena pe care se va desfasura festivalul sa fie una pe masura lui.pentru ca in anii trecuti cei prezenti nu au putut viziona mai nimic din desfasurarea lui deoarece scena era mica si nu era inalta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei