Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2016 - Anul XXI, nr. 270 (6383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spaţii verzi

Primăria Suceava vrea să obţină 161 de hectare din parcul Șipote şi pădurea Zamca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să obţină, printr-un act legislativ, transferul a 161 de hectare de pădure, o parte în zona parcului Șipote şi alta în pădurea Zamca, ambele suprafeţe fiind acum gestionate de Ocolul Silvic Pătrăuţi.

Un prim pas în acest scop va fi făcut prin iniţierea unei decizii de Consiliu Local privind transferul pădurilor amenajate în scop recreativ în administrarea Primăriei Suceava, iar în baza acesteia, dar şi a unor demersuri făcute deja la Guvern şi Prefectura Suceava, de societatea civilă, se doreşte să fie iniţiat şi un act legislativ.

„La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o discuţie la Prefectură, în prezenţa directorului Romsilva, a celor de la ITRSV, a preşedintelui Consiliului Judeţean şi a reprezentanţilor societăţii civile, care au depus liste de semnături pentru transferul parcului Șipote la Primăria Suceava. În urma discuţiilor avute am convenit că în primul rând Primăria Suceava trebuie să dea o hotărâre de Consiliu Local că doreşte aceste păduri. Drept urmare, am decis să cerem transferul pădurilor aflate pe  teritoriul administrativ al municipiului Suceava, adică 55,5 hectare la parcul Șipote şi 105 hectare din pădurea Zamca”, a explicat primarul Ion Lungu.

În total, va fi solicitată transferarea către Primăria Suceava a 161,24 hectare de pădure, pentru că din parcul Șipote, o parte se află pe teritoriul administrativ al comunei Ipoteşti.

„Hotărârea de Consiliu Local va fi înmânată parlamentarilor suceveni, nu doar celor ai PNL, voi face apel la toţi să susţină acest proiect de lege, de transfer al pădurilor la Primăria Suceava. Acest lucru ne rezolvă şi cealaltă problemă pe care o sesizam, că aceste păduri, deşi se află în jurul Sucevei, generează aici oxigen şi ajută la reducerea poluării, nu sunt luate în calcul, încât nu ne încadrăm la cerinţele impuse, de 26 de mp de verdeaţă pe cap de locuitor”, a adăugat edilul sucevean.

Prin transferarea acestor păduri-parc în administrarea municipalităţii sucevene, precum şi prin trecerea lor din extravilan în intravilan, va deveni posibilă şi avizarea Planului Urbanistic General al Sucevei de către Ministerul Mediului, pentru că atunci municipiul ar avea 36 de mp de verdeaţă pe cap de locuitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să obţină 161 de hectare din parcul Șipote şi pădurea Zamca.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava vrea să obţină 161 de hectare din parcul Șipote şi pădurea Zamca5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poate fi parc si paduricea din George Enescu! trimis de
(17 nov 2016, 15:04:28
Daca tot se pun la vot parcul cele doua viitoare parcuri, de ce nu se ia in consideratie, tot ca parc si pâlcul de padure din cartierul George Enescu. Si acolo se poate amenaja o zona de recreere pe valea impadurita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei