Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2016 - Anul XXI, nr. 270 (6383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Un câmpulungean stabilit în Londra, candidat al USR pentru diaspora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr originar din Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Daniel Popescu, stabilit în Londra, ocupă a doua poziţie pe lista de candidaţi a Uniunii Salvaţi România (USR) pentru diaspora. Potrivit paginii sale de prezentare de pe Facebook, Nicolae Daniel Popescu a studiat în Iaşi, unde a absolvit Facultatea de Știinţe Juridice şi un program postuniversitar în studii europene, Politică şi Integrare Europeană, la Centrul de Studii Europene al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. În 2006 a fost bursier al programului “Leonardo da Vinci” în Marea Britanie. Este fondatorul Reţelei Profesioniştilor Români din Străinătate (RPRS), prima platformă gratuită de informare a românilor din diaspora.

Nicolae Daniel Popescu lucrează ca manager în cadrul Departamentului de Cercetare al Centrului Naţional de Informare şi Recunoaştere Academică din Marea Britanie (NARIC). Anterior a ocupat funcţia de expert/specialist în educaţie, în cadrul aceluiaşi departament.

Anul trecut, a primit din partea Ambasadei României la Londra distincţia ”Diploma Ambasadorului” la categoria ”Comunitate Românească”. Premiul i-a fost decernat ”pentru rolul pozitiv în procesul de integrare academică şi profesională a românilor în societatea britanică, pentru îmbunătăţirea sistemului de recunoaştere a diplomelor româneşti în Regatul Unit şi a percepţiei organizaţiilor şi universităţilor britanice despre sistemul de educaţie românesc”.

Popescu a candidat şi la alegerile parlamentare din 2012, ca independent, tot pentru diaspora. De data aceasta încearcă să obţină un mandat de deputat sub sigla USR, formaţiune politică în care s-a înscris în acest an. Primul pe lista de candidaţi a USR este Manuel Costescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, fost director executiv al GP Morgan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un câmpulungean stabilit în Londra, candidat al USR pentru diaspora.
 Vizualizări articol: 3332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un câmpulungean stabilit în Londra, candidat al USR pentru diaspora3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei