Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2016 - Anul XXI, nr. 270 (6383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Toţi medicii implicaţi în cazul pacientului de 261 de kg au acţionat corect, a stabilit comisia de anchetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul mediatizatului caz al fălticeneanului de 261 de kg, Oliver Postolachi, ajuns ”navetist” între spitalele din Suceava şi Fălticeni, s-a finalizat. 

Comisia mixtă de control formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ai Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) şi ai Colegiului Medicilor Suceava, instituită pentru verificarea aspectelor semnalate de presă la începutul lunii octombrie a.c., a făcut publice concluziile, printr-un comunicat de presă semnat de directorul executiv al DSP Suceava, Andrei Ianovici.

Primele constatări ale comisiei au fost că Oliver Postolachi are asigurare medicală, este înscris la un medic de familie din data de 5 iulie a.c., nu are încă emis un card de sănătate pe numele său până în acest moment şi este un pacient cu nevoi speciale prin obezitatea morbidă şi afecţiunile asociate.

Raportul reprezentanţilor celor trei instituţii prezintă traseul pacientului între spitale, de la prima prezentare la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Fălticeni, unde a fost adus  de un echipaj SMURD, în data de 3 octombrie a.c., la ora 11,10. A fost diagnosticat cu hernie ombilicală, obezitate morbidă, ulcer varicos gambă bilateral, boală pulmonară obstructivă cronică şi hipertensiune arterială secundară. S-a decis, ”datorită complexităţii cazului şi a resurselor limitate de la Spitalul Municipal Fălticeni”, transferul la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

 

Reconstituirea traseului între spitale

Pacientul a fost externat în data de 5 octombrie a.c. de la spitalul din Suceava, secţia chirurgie şi trimis către Spitalul Municipal Fălticeni – secţia chirurgie, conform biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice/ bilet de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Chirurgul de la Suceava a eliberat şi scrisoare medicală/bilet de ieşire din spital.

”Intenţia medicului curant a fost de a asigura o asistenţă medicală adecvată  pacientului cu nevoi speciale, dincolo de o simplă externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă <Sf. Ioan cel Nou> Suceava. Transferul s-a efectuat de către un echipaj de transport special SMURD în  data de 05.10.2016 <în virtutea practicii curente> pentru cazuri similare, trimise de la un eşalon medical la altul, fiind presupus pe un aviz favorabil”, se arată în raport.

Medicul chirurg  din Spitalul Municipal Fălticeni nu a considerat necesară internarea şi a trimis pacientul către compartimentul dermatovenerologie pentru consult de specialitate - ulcer varicos gambă bilateral. Pacientul a fost consultat şi pansat în ambulanţă, după care medicul dermatolog a decis că tratarea acestuia se poate realiza în regim ambulator.

La ora 19,10, în aceeaşi zi, pacientul a fost adus din nou la CPU - Spitalul Municipal Fălticeni de către un echipaj SMURD, ”medicii luând decizia, împreună cu directorul medical şi ţinând cont de comorbidităţile pacientului, internării în secţia Cardiologie; se asigură condiţii speciale de cazare”.

”În data de 08.10.2016, pacientul este transferat din nou de la Spitalul Municipal Fălticeni la UPU - SMURD Suceava deoarece necesita  monitorizare permanentă în ATI. La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă <Sf. Ioan cel Nou> Suceava s-a constituit prin dispoziţia managerului, din 06.10.2016, o comisie pentru a stabili un punct de vedere asupra prezentării, evaluării, diagnosticării, tratamentului şi recomandărilor făcute pacientului.  La Spitalul Municipal Fălticeni - secţia cardiologie a fost întocmit un plan de îngrijire a dlui Postolachi”, au constatat cei care au investigat cazul.

 

Pacientul a fost ”orientat corect” spre serviciile spitaliceşti

Ulterior, prin colaborarea dintre directorii medicali din cele două spitale şi având în vedere nevoile speciale ale pacientului, acesta a fost direcţionat către Compartimentul de îngrijiri paliative - comuna Vadu Moldovei,  din structura Spitalului Municipal Fălticeni, unde a rămas până în data de 7 noiembrie a.c.. Transferurile cu echipajele medicale de urgenţă şi autosanitare speciale au fost realizate  prin serviciul 112 şi coordonate prin dispeceratul medical integrat de la ISU Bucovina Suceava.

”Comisia de control a apreciat că unităţile sanitare au acordat îngrijiri medicale şi au efectuat investigaţiile paraclinice adecvate pentru rezolvarea cazului medical. Modul în care au comunicat conducerile celor două spitale a dus, în final, la orientarea corectă a pacientului Oliver Postolachi spre serviciile spitaliceşti necesare”, au concluzionat reprezentanţii DSP, CJAS şi ai Colegiului Medicilor, pentru acest caz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi medicii implicaţi în cazul pacientului de 261 de kg au acţionat corect, a stabilit comisia de anchetă.
 Vizualizări articol: 4978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Toţi medicii implicaţi în cazul pacientului de 261 de kg au acţionat corect, a stabilit comisia de anchetă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei