Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2016 - Anul XXI, nr. 267 (6380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În weekend

Dosare penale, permise reţinute şi plăcuţe cu numere străine ridicate, după acţiuni de control cu 250 de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

250 de poliţişti au fost angrenaţi, în weekend, într-o amplă acţiune de control în trafic, cu radare pe timp de zi, în timp ce noaptea accentul s-a pus pe verificările cu aparatul etilotest, în vederea depistării şoferilor băuţi. Acţiunea a fost programată de vineri şi până duminică, însă ieri, având în vedere căderile de ninsori, echipajele de poliţie au fost concentrate pe fluidizarea traficului. Chiar şi aşa, în cele trei zile poliţiştii au aplicat 225 de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei. Au fost constatate şi multe nereguli grave, astfel că au fost întocmite zece dosare penale, iar zece şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere, pe perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a declarat că în zilele de vineri şi sâmbătă s-a acţionat cu toate aparatele radar în zonele Vicov, Rădăuţi şi Fălticeni. Poliţiştii au acţionat inclusiv cu aparatul radar laser „pistol”, cel mai modern mijloc de măsurare a vitezei din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Pentru viteză peste limita admisă poliţiştii au aplicat 106 amenzi.

 

Au continuat controalele asupra maşinilor înmatriculate în alte state

Poliţiştii au continuat, la finele săptămânii trecute, acţiunile de control asupra vehiculelor înmatriculate în alte state. Este al doilea sfârşit de săptămână consecutiv în care se acţionează pe această linie. Au fost ridicate opt certificate de înmatriculare ale unor vehicule înmatriculate în alte state, pentru diferite nereguli. Este vorba de maşini pentru care nu exista RCA valabil ori care aveau defecţiuni tehnice, fiind ridicate certificatele de înmatriculare.

Cel mai grav caz a fost descoperit pe DN 2E, în comuna Voitinel, la un autoturism înmatriculat în străinătate condus de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Rădăuţi.

Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile din Ucraina, valabil pentru categoria B, două înscrisuri redactate în limba germană reprezentând poliţa de asigurare RCA pentru autoturismul condus şi certificatul de înmatriculare şi două alte înscrisuri.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că permisul de conducere, precum şi cele două înscrisuri redactate în limba germană, reprezentând poliţa de asigurare RCA (cartea verde), sunt falsificate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„Astfel de acţiuni cu efective sporite vor fi organizate şi în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe şoselele judeţului”, a transmis comisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosare penale, permise reţinute şi plăcuţe cu numere străine ridicate, după acţiuni de control cu 250 de poliţişti.
 Vizualizări articol: 7201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosare penale, permise reţinute şi plăcuţe cu numere străine ridicate, după acţiuni de control cu 250 de poliţişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei