Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2016 - Anul XXI, nr. 267 (6380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ziua Mondială a Diabetului

Tratamentul „Ochiului Diabetic” la Novaoptic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tema „Zilei Mondiale a Diabetului”, marcată astăzi, luni, 14 noiembrie, este „Cu ochii pe Diabet”. Activităţile pentru acest an se vor concentra pe promovarea importanţei screeningului. După cum a precizat dr. Cristina David, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmologică Novaoptic (office@novaoptic.ro), „doar astfel putem detecta din timp diabetul de tip 2 şi institui tratamentul pentru a reduce riscul unor complicaţii severe”. Screeningul pentru diabetul de tip 2 este important pentru a interveni în timp util în evoluţia lui şi a reduce riscul complicaţiilor.

Statisticile arată că până în anul 2040 o persoană din zece va dezvolta diabet (642 de milioane de oameni). În prezent, 415 milioane de oameni au diabet. Un pacient din doi rămâne nediagnosticat, ceea ce îl expune la complicaţiile afecţiunii, începând cu o calitate scăzută a vieţii, până la deces chiar. Dr. Cristina David a explicat că multe persoane cu diabet tip 2 nu ştiu că au această boală. „Până să fie diagnosticat, diabetul poate provoca complicaţii severe. Aproximativ 70% din cazurile de diabet tip 2 pot fi prevenite sau evoluţia lor întârziată prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos. 12% din totalul cheltuielilor alocate sănătăţii la nivel global sunt pentru diabet. În multe ţări, diabetul este principalul factor de risc în orbire, boli cardiovasculare, insuficienţă renală şi amputaţie de membre. Unul din trei adulţi care au acum diabet vor dezvolta o formă de retinopatie diabetică, complicaţie ce afectează grav vederea. Detectarea precoce şi tratamentul imediat al retinopatiei diabetice pot preveni pierderea vederii şi reduce impactul diabetului asupra dezvoltării personale, în carieră şi societate”, a completat dr. Cristina David.

 

Echipa medicală de la Novaoptic Suceava tratează anual sute de cazuri de retinopatie diabetică din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ

În cadrul Clinicii Oftalmologice Novaoptic Suceava funcţionează Departamentul “Ochiul diabetic” în care medicii efectuează diagnosticul precoce şi tratamentul retinopatiei diabetice prin: Examen fund de ochi; Fotografierea digitală a retinei; Tomografie în coerenţă optică; Ecografie oculară; Tratament Laser pentru retinopatia diabetică; Tratament prin injecţii intravitreene pentru retinopatia diabetică; Operaţia de cataractă cu implant de cristalin pentru cataracta diabetică.

Echipa medicală formată din dr. Cristina David, dr. Ioana Poiată, dr. Corina Lupaşcu, dr. Angela Buznean, dr. Cristian Postolache diagnostichează şi tratează anual sute de cazuri de retinopatie diabetică din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ. Factorii de risc pentru progresia retinopatiei diabetice sunt reprezentaţi de tipul diabetului zaharat, durata diabetului şi controlul metabolic insuficient de-a lungul anilor. Hipertensiunea arterială, dislipidemia, afectarea renală, anemia, fumatul, consumul exagerat de alcool constituie factori de risc suplimentari pentru agravarea retinopatiei diabetice.

 

În 2016, peste 200 de pacienţi cu diabet au fost ajutaţi să-şi recapete vederea sau să şi-o menţină

Cea mai bună metodă pentru prevenirea orbirii este diagnosticul retinopatiei diabetice şi tratamentul leziunilor care pun în pericol vederea, înainte ca acuitatea vizuală să fie afectată. Acest obiectiv poate fi atins doar prin screening corect şi eficient. „Protocolul screeningului la Clinica Novaoptic include anamneza, cu depistarea factorilor de risc, determinarea acuităţii vizuale, presiunea intraoculară şi examinarea fundului de ochi pe pupila dilatată şi fotografia digitală a retinei. Această examinare este obligatorie pentru orice pacient cu diabet tip 2 în momentul diagnosticării diabetului şi trebuie repetată anual. În cazul depistării retinopatiei diabetice, frecvenţa controalelor oftalmologice depinde de prezenţa factorilor de risc şi complianţa pacientului. Progresia bolii este urmărită printr-o examinare oftalmologică completă, la intervale programate, scopul fiind iniţierea terapiei Laser atunci când stadiul retinopatiei o cere”, a completat dr. Cristina David.

Numai în anul 2016, prin tratamentele Laser şi injecţii intravitreene la Clinica Novaoptic, peste 200 de pacienţi cu diabet au fost ajutaţi să-şi recapete vederea sau să şi-o menţină. Doar printr-o colaborare strânsă între pacient şi medicul său, sunt de părere specialiştii, „se poate izbândi în lupta cu această complicaţie redutabilă, victoria fiind reprezentată de conservarea acuităţii vizuale, atât de utilă desfăşurării unei vieţi normale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamentul „Ochiului Diabetic” la Novaoptic.
 Vizualizări articol: 2424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tratamentul „Ochiului Diabetic” la Novaoptic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei