Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2016 - Anul XXI, nr. 242 (6355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a dat altul

Un şofer beat şi fără permis i-a furat identitatea unui alt tânăr şi a reuşit să-i ducă în eroare pe poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din satul Boteşti, comuna Horodniceni, a reuşit să-i păcălească pe poliţiştii care l-au tras pe dreapta în timp ce conducea un autoturism, furând identitatea unui alt tânăr, consătean. S-a întâmplat pe data de 11 septembrie, iar tânărul, băut şi fără permis de conducere, a fost depistat abia zilele trecute, când celălalt şofer, nevinovat, s-a trezit înştiinţat că are permisul reţinut 90 de zile pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce au realizat că au fost duşi în eroare, poliţiştii rutieri au emis ordonanţă de reţinere pe numele celui care s-a aflat în realitate la volan în data de 11 septembrie.

 

Întrebat dacă nu a băut prea mult şi a uitat că a fost oprit 

Victima din acest caz, Vasile Sava, în vârstă de 23 de ani, ne-a relatat că, pe data de 11 octombrie, a primit o înştiinţare scrisă de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, care l-a lăsat cu gura căscată. Tânărul a aflat, cu stupoare, că pe data de 11 septembrie a fost depistat pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, la volanul unui autoturism Ford Mondeo, cu o concentraţie de 0,12 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, cauză din care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule timp de 90 de zile.

„M-am deplasat la sediul Poliţiei Rutiere, lângă Kaufland, unde am cerut lămuriri. La început un domn poliţist m-a luat peste picior, m-a întrebat dacă am băut aşa de mult de nu mai ştiu că am fost oprit la poliţie”, a povestit tânărul.

 

Treptat, poliţiştii şi-au dat seama că şi el este o victimă

Norocul tânărului a fost că ştia că un vecin de-al său, de aceeaşi vârstă, cu care a fost coleg de şcoală, conduce un Ford Mondeo deşi nu are permis şi l-a bănuit pe acesta că i-a furat identitatea. Asta mai ales că i s-a mai spus o dată, în trecut, că respectivul s-ar mai fi folosit de identitatea sa. După ce a fost trimis să discute cu mai mulţi poliţişti rutieri, tânărul a început să fie luat în serios. Poliţiştii au realizat că şi el este o victimă în acest caz.

„Când a venit poliţistul care a fost la faţa locului, a intrat în baza de date şi s-au uitat la poze, realizând că este o confuzie. Vecinul s-a plimbat încă  o lună cu maşina nestingherit şi eu aveam permisul de conducere suspendat şi nu ştiam”, şi-a spus nemulţumirile justificate tânărul.

 

Tânărul care era în realitate la volan mai are la activ un dosar pentru conducere fără permis

Aşa au ajuns poliţiştii la Constantin Luncăniţa, în vârstă de 23 de ani, tot din Boteşti, care nu este posesor de permis de conducere. Acesta mai are un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis, fiind deja trimis în judecată pentru această infracţiune de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. În  noile condiţii, acesta s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere fără permis, însă va răspunde şi pentru infracţiunea de fals privind identitatea.

Joi după-amiază, după ce s-au lămurit despre ce este vorba, poliţiştii, sub îndrumarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, l-au ridicat de la domiciliu pe Constantin Luncăniţa.

 

24 de ore de arest şi apoi control judiciar

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a declarat:

„În urma continuării cercetărilor şi administrării materialului probator, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Rutier, au emis şi executat un mandat de aducere privindu-l pe tânărul în vârstă de 23 de ani. În urma activităţilor procedurale efectuate în cauză, organele de cercetare penală au dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava”.

Tânărul a fost reţinut, joi seară, pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi falsul privind identitatea. El ar putea fi  cercetat şi pentru furtul identităţii, dacă tânărul nevinovat se va constitui parte vătămată în dosar.

Ieri după-amiază, la expirarea ordonanţei de reţinere, Costel Luncăniţa a fost lăsat în libertate, însă i s-a impus măsura controlului judiciar. El are impuse mai multe interdicţii, printre care, bineînţeles, şi cea de a conduce autovehicule. Dacă va încălca vreuna dintre interdicţii, tânărul va ajunge în arest preventiv.

 

Cum s-a putut ajunge la o asemenea confuzie

Întrebarea care se pune este cum de a reuşit tânărul fără permis să-i ducă în eroare pe poliţiştii rutieri. Primul pas a fost că acesta nu a avut asupra sa nici un act de identitate, declarând că nu are la el nici măcar buletinul. Tânărul a spus că se numeşte Vasile Sava şi a dat şi detalii: data naşterii sale şi numele părinţilor, date care au fost reale. A fost suficient pentru a-l convinge pe poliţist că el este Vasile Sava. Putem bănui că din neglijenţă sau supraaglomerare poliţistul nu a verificat în baza de date elemente suplimentare şi a luat de bună declaraţia tânărului. Între cei doi tineri ar fi şi o relativă asemănare în fotografii, însă nici aceasta nu poate fi o scuză prea bună pentru poliţistul care a făcut confuzia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer beat şi fără permis i-a furat identitatea unui alt tânăr şi a reuşit să-i ducă în eroare pe poliţişti.
 Vizualizări articol: 5739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer beat şi fără permis i-a furat identitatea unui alt tânăr şi a reuşit să-i ducă în eroare pe poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei