Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2016 - Anul XXI, nr. 242 (6355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţă exacerbată

Șase indivizi, trimişi în judecată pentru un viol în grup, iar o parte şi pentru lovire şi furt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au finalizat ancheta în cazul unui caz de viol în grup, comis cu mare violenţă, una dintre cele mai grave fapte de acest gen comise în judeţul Suceava în ultimii ani. Șase indivizi vor ajunge în boxa acuzaţilor, pentru a fi judecaţi, din stare de arest preventiv. Patru dintre autori sunt trimişi în judecată şi pentru infracţiunea de lovire, violenţele fiind comise asupra femeii violate, dar şi a fratelui ei. Unul dintre autori a fost trimis în judecată şi pentru furt calificat, după ce a sustras un telefon de la fratele tinerei violate.

 

Scene de coşmar: lovită cu pumnii, cu două curele şi cu un băţ şi violată timp de trei ore 

Violul în grup s-a petrecut în tabăra de culegători sezonieri de fructe de pădure şi ciuperci din satul Șesuri, comuna Cârlibaba, la limita judeţului Suceava cu Maramureşul. An de an în aceste tabere se adună sute de oameni, majoritatea romi, care prestează servicii de cules fructe de pădure şi ciuperci pentru diferite societăţi comerciale. Până la această faptă de viol în grup, culegătorii de aici nu le mai făcuseră probleme poliţiştilor de ani de zile.

Violul a fost comis în noaptea de 18 spre 19 septembrie a.c.

Conform anchetei poliţiştilor care s-au ocupat de caz, autorii au pus ochii pe o tânără în vârstă de 29 de ani, şi ea culegătoare, şi au intrat peste ea, pe timp de noapte, în coliba în care locuia. Tânăra a fost târâtă într-o magazie din lemn, unde a fost violată pe rând de toţi cei şase.

„Au lovit-o în mod repetat cu pumnii, cu două curele şi cu un băţ din lemn şi au constrâns-o astfel să întreţină raporturi sexuale normale cu fiecare dintre ei, producându-i persoanei vătămate şi leziuni care au necesitat un număr de 4 – 5 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al procurorilor dorneni.

Supliciul la care a fost supusă femeia a durat în jur de trei ore, aproximativ de la ora 1.00 şi până la ora 4.00. 

 

Violul s-a petrecut în baraca în care erau şi doi copii, unul fiind fiul femeii

Fratele tinerei, care a încercat să o ajute, a căzut şi el victimă agresorilor. Din cercetări a rezultat că acesta a fost lovit în mod repetat de patru dintre autori cu pumnii, cu picioarele şi cu o brichetă, suferind leziuni care au necesitat un număr de 6 – 8 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, unul dintre atacatori a plecat din baracă şi cu telefonul fratelui tinerei violate. Acesta a reclamat că autorii i-au furat din buzunar şi suma de 500 de lei, însă această faptă nu a putut fi probată.

Șocant în acest caz este şi că în baraca în care a avut loc violul în grup se aflau şi doi copii, un băiat de 10 ani, fiul femeii, şi o fată de 12 ani, fiica fratelui ei.

 

Unul dintre inculpaţi a declarat că victima a făcut sex de bunăvoie doar cu el

Cei şase autori au fost prinşi la scurt timp după ce violul a fost reclamat de victimă: Radu Varga Ludovic, din Sălaj, Adrian Alexandru Cardoş, tot din Sălaj, Florin Sergiu Pop, Marian Petre, Florin Petre, toţi din Maramureş, şi Alin Mihai Atudoroaie, din Botoşani, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani. Procurorii au arătat că din cei şase, cinci au recunoscut fapta de viol. Doar unul, Radu Ludovic Varga, susţine că tânăra a făcut sex de bunăvoie cu tânăra, fapt contrazis însă de tot probatoriul.  

Ancheta a fost una destul de grea pentru poliţişti, în condiţiile în care fapta a fost reclamată după aproximativ 36 de ore. Imediat,  s-au format mai multe echipe de căutare formate din judiciarişti ai poliţiei, care au scotocit limita judeţului Suceava cu Maramureşul. Din fericire, cei şase autori nu apucaseră să ajungă prea departe, astfel că au fost prinşi şi reţinuţi, ajungând în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, unde au rămas în arest preventiv până acum şi probabil vor rămâne până la o condamnare definitivă.

Un amănunt important în procesul care va urma este că trei dintre inculpaţi mai au antecedente penale legate tot de o faptă de viol, în timp ce un al patrulea are antecedente legate de fapte comise în străinătate.

Procesul în care vor fi judecaţi violatorii va începe la Judecătoria Vatra Dornei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase indivizi, trimişi în judecată pentru un viol în grup, iar o parte şi pentru lovire şi furt.
 Vizualizări articol: 4737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Șase indivizi, trimişi în judecată pentru un viol în grup, iar o parte şi pentru lovire şi furt5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei