Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2016 - Anul XXI, nr. 242 (6355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Adrian Popoiu a semnat contractul pentru extinderea canalizării către vama şi parcul industrial Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Siret a obţinut finanţarea pentru construcţia unei reţele de canalizare către vama cu Ucraina şi viitorul parc industrial al acestui oraş. Primarul Adrian Popoiu a anunţat că recent a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice contractul de finanţare în valoare de 5,926 de milioane de lei pentru proiectul privind extinderea canalizării spre vama Siret şi parcul industrial. Adrian Popoiu a spus că odată cu semnarea contractului s-a aprobat şi o primă tranşă de finanţare pentru începerea lucrărilor. El a arătat că acest proiect vine în completarea investiţiilor care vor fi realizate prin Master Planul de Apă şi analizare care prevede extinderea reţelelor de apă şi canalizare pe tot teritoriul oraşului Siret. Adrian Popoiu a declarat că proiectul va fi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în cadrul acestuia urmând să fie realizate lucrări de extindere a reţelei de canalizare pe o lungime de aproape opt kilometri. Popoiu a ţinut să precizeze că o sumă importantă din valoarea totală a proiectului va fi folosită pentru construcţia unei subtraversări a râului Siret.

Primarul din Siret a subliniat faptul că acest proiect este extrem de important, având în vedere că viitoarea reţea de canalizare va deservi atât viitorul parc industrial, dar şi vama. „De ce am solicitat bani de la Guvernul României? Pentru că firma de consultanţă pentru Master Planul de Apă şi Canalizare nu a luat în calcul extinderea reţelei de apă şi canalizare spre vamă, pentru că nu a considerat acea zonă ca fiind una de aglomerare urbană. Am discutat de foarte multe ori lucrul acesta şi s-au discutat tot felul de variante pentru a prinde în proiect şi extinderea către vamă. Dar ei au considerat că nefiind mare aglomerare urbană, şi fiind o diferenţă de vreo 800 de metri între ultima casă de pe strada Alexandru cel Bun şi vamă, au fost reticenţi să nu fie eligibilă la finanţare acea zonă”, a explicat primarul din Siret.

 

Noua reţea va rezolva problema asigurării unor facilităţi de bază în Vama Siret

Adrian Popoiu a spus că extinderea reţelei de canalizare către Vama Siret este o investiţie importantă, având în vedere că în momentul de faţă zona respectivă este deservită doar de două fose septice, iar alimentarea cu apă se face dintr-un puţ forat. Adrian Popoiu a ţinut să precizeze că potrivit statisticilor, prin Vama Siret trec anual peste 1,2 milioane de persoane. „Pe terenul din zona respectivă, care aparţine de ANAF Iaşi – Biroul Vamal de Frontieră Siret funcţionează 10 instituţii publice în care îşi desfăşoară activitatea circa 166 de angajaţi. În prezent Vama Siret se aprovizionează cu apă dintr-un puţ forat în apropierea construcţiilor acestei instituţii, iar canalizarea se realizează cu ajutorul a două fose septice. De aici vine şi necesitatea extinderii reţelei de canalizare, dar şi a celei de apă potabile, pentru a putea asigura condiţiile igienico-sanitare în vamă, unde peste 3.300 de persoane se deplasează zilnic. Mai mult, am rezolva şi problema disconfortului creat de lipsa unor facilităţi de bază într-o instituţie aparţinând unui stat al Uniunii Europene, respectiv lipsa unei reţele de apă şi canalizare”, a mai spus Adrian Popoiu. Primarul din Siret a spus că extrem de important este şi faptul că noua reţea de canalizare va deservi şi parcul industrial al oraşului, aflat la graniţa cu Ucraina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Popoiu a semnat contractul pentru extinderea canalizării către vama şi parcul industrial Siret.
 Vizualizări articol: 2503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adrian Popoiu a semnat contractul pentru extinderea canalizării către vama şi parcul industrial Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei