Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2016 - Anul XXI, nr. 210 (6323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 8 – 14 septembrie

Teatru pentru copii

Trupa Funny Art - Iaşi prezintă sâmbătă şi duminică, 10-11 septembrie, începând cu ora 10:00, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava (str. Ştefan cel Mare, nr. 33), două spectacole de teatru pentru copii. Sâmbătă va fi prezentat spectacolul „Povestea gogoaşei”, iar duminică spectacolul „Amintiri din copilărie”, după Ion Creangă. Accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Teatru neconvenţional, în zona Gării Burdujeni

Sucevenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 10 septembrie, şi duminică, 11 septembrie, de la ora 20.00, în zona Gării Burdujeni, la două noi reprezentaţii ale piesei de teatru “Trenul de noapte”, după o piesă scrisă de Ioan Groşan, în regia artistică a lui Octavian Jighirgiu. Reprezentaţiile vor avea loc pe str. Nicolae Iorga nr. 7, vizavi de Hotelul Residenz, pe peronul situat între Gara Burdujeni şi pasarela CFR. Spectacolul de teatru neconvenţionale este organizat de Teatrul Municipal “Matei Vişniec”, Primăria şi Consiliul Local Suceava, cu sprijinul Clubului Rotary Suceava – Bucovina.

 

1.000 de premii pentru şcoală, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava vine în întâmpinarea clienţilor care îşi pregătesc copiii pentru noul an şcolar, răsplătindu-le fidelitatea cu 1.000 de premii atractive pentru învăţăcei. Astfel, până pe 15 septembrie, în cadrul campaniei ”Începe şcoala cu stil!” sunt puse în joc sute de ghiozdane, jocuri creative, penare, plastilină, vouchere de cumpărături, seturi de caiete, acuarele, culori acrilice şi stilouri, premii care vor transforma rezolvarea temelor într-o adevărată plăcere pentru micuţii şcolari. Cumpărăturile de minimum 150 de lei pe un singur bon sau pe bonuri cumulate, din orice magazin din incinta Shopping City Suceava, aduc şansa unui câştig garantat. „Vino la Info Point-ul special amenajat în faţa magazinului Pepco şi oferă-i copilului tău un cadou pentru şcoală! Pentru a putea participa la tombolă, distrează-te împreună cu cel mic la panoul cu premii! Găseşte trei imagini identice în 30 de secunde şi primeşti pe loc premiul indicat de acestea. Parteneri de şcoală: Noriel, Alexandria Librarii şi Carrefour. În această perioadă, cele mai bune oferte pentru noul sezon de şcoală îşi aşteaptă clienţii în magazinele din Shopping City Suceava”, anunţă organizatorii campaniei.

 

Târg de Artă şi Antichităţi, la Shopping City

În perioada 10-11 septembrie, Shopping City Suceava vă invită la Târgul de Artă şi Antichităţi. Colecţionari din întreaga ţară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărţi, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă şi decorative, porţelanuri şi sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Premiera de gală a filmului „Sieranevada”

Filmul „Sieranevada”, al regizorului Cristi Puiu, va avea premiera de gală sâmbătă, 10 septembrie, la Suceava - Cinema Modern, ora 19:00, duminică, 11 septembrie, la Gura Humorului - la Casa de Cultură, de la ora 18:00, şi luni, 12 septembrie, la Vatra Dornei - la Casa de Cultură “Platon Pardău”, de la ora 18:00.

Proiecţiile de la Suceava şi Gura Humorului vor beneficia şi de prezenţa regizorului  Cristi Puiu, în vreme ce la proiecţia de la Vatra Dornei vor fi prezenţi actorii Ilona Brezoianu şi Iulian Puiu.

 

Joi, 8 septembrie

Expoziţia „Afişul polonez pe tema Drepturilor Omului”, la Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie din municipiul Suceava va avea loc, începând cu ora 10:00, vernisajul expoziţiei intitulate „Afişul polonez pe tema Drepturilor Omului”, din cadrul Zilelor Culturii Polone, ediţia a XVIII-a, ce se vor desfăşura în perioada 8-10 septembrie. Expoziţia este rezultatul colaborării dintre Muzeul Bucovinei din municipiul Suceava şi Institutul Polonez din Bucureşti, cu sprijinul Uniunii Polonezilor din România. Expoziţia prezintă 50 de afişe ale celor mai buni autori polonezi de afişe legate de celebra Şcoală de Afişe Poloneze. Printre lucrări se află cele care s-au calificat în primele trei ediţii ale Bienalei Internaţionale a Afişului Social-Politic de la Oświęcim (Auschwitz), precum şi lucrări premiate la toate ediţiile şi afişele realizate de membrii juriului Bienalei. Expoziţia va fi deschisă în perioada 8 septembrie – 31 octombrie.

 

Festivalul „Baia file de istorie”

În spectacolul folcloric care va avea loc joi, cu prilejul desfăşurării celei de-a XXXV-a ediţii a Festivalului „Baia file de istorie”, manifestare organizată de Primăria şi Consiliul Local Baia, vor urca pe scenă Sorin Filip, Daniela Condurache, Andra Ioana Matei, Valentin Bertea, Livia Brădăţanu, Tudoriţa Cuciorvă, Ansamblul Folcloric „Răzeşii de la Baia” şi Formaţia „Portativ”

 

Vineri, 9 septembrie

Vernisajul Expoziţiei „Artă şi Artefacte”

La Muzeul de Istorie Suceava se deschide la ora 12.00 expoziţia realizată în cadrul proiectului „Artă şi Artefacte”, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanţare I/2015 - 2016, Aria Patrimoniu Cultural Material. Piesele expuse sunt reproduceri ale unor obiecte cucuteniene (vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe), create de copii în cadrul Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Arttefacte”, creaţii inspirate de artefactele cucuteniene păstrate în colecţia de arheologie a Muzeului Bucovinei. Cu această ocazie, organizatorii vor restitui participanţilor la ateliere lucrările create şi le vor acorda diplome de „arheolog junior”.

 

Sâmbătă, 10 septembrie

Sărbătoarea Roadelor, la Soloneţu Nou

În localitatea Soloneţu Nou va avea loc Sărbătoarea Roadelor. Evenimentul va începe la ora 11:00, cu Sf. Liturghie oficiată în biserica parohială din Soloneţu Nou, urmată de prezentarea standurilor, spectacolul folcloric şi picnicul. Fiecare din localităţile în care trăiesc polonezi prezintă standuri colorate, de sărbătoare, cu roade caracteristice, cu produse, dulciuri, mâncăruri. Pe lângă polonezi, se prezintă şi alte naţionalităţi „vecine”: români, ucraineni, germani. La Sărbătoarea Roadelor vor susţine spectacole ansamblurile polonezilor „Mała Pojana” din Poiana Micului şi „Sołonczanka” din Soloneţu Nou. Regiunea Małopolska din Polonia va fi reprezentată de Ansamblul Regional „Mali Lipniczanie” din Lipnica Wielka, datorită sprijinului primit din partea Consiliului Voievodatului Małopolska.

 

Fotbal, Liga a II-a

Ora 11.00, Stadionul Areni Suceava

Foresta Suceava - Chindia Târgovişte

 

Duminică, 11 septembrie

Kids City – ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei