Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2016 - Anul XXI, nr. 210 (6323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Directorii de şcoli din judeţ au fost apreciaţi la superlativ de Inspectoratul Școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea de peste an a directorilor şcolilor din judeţ a fost una remarcabilă sau cel puţin aşa reiese din evaluarea efectuată de şefii Inspectoratului Școlar Suceava.

Aceştia au tras linie asupra modului în care managerii de şcoli au administrat şcoala, au făcut bilanţul activităţii lor profesionale din anul şcolar trecut, şi, potrivit evaluării, rezultatele au fost cât se poate de bune. Astfel, cu excepţia a trei directori, aproape toţi cei 300 de manageri şcolari (inclusiv adjuncţi) au primit calificativul maxim, „Foarte bine”.

Nu au luat premiul I cu coroniţă, ci doar calificativul „Bine”, directorii şcolilor gimnaziale din Salcea, Ulma şi directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa. Reprezentanţii IȘJ Suceava au motivat depunctarea acestora din cauza unor „disfuncţii sesizate în desfăşurarea şi organizarea examenelor naţionale, în elaborarea şi structurarea documentelor manageriale şi în administrarea şcolilor”.

Doi dintre ei au fost înlăturaţi, respectiv prof. Cătălin Huţu, de la Salcea, prof. Sorin Gălăţeanu fiind uns director în locul acestuia, şi Gelu Gheorghe Clintovici, de la Moldoviţa, înlocuit cu prof. Ovidiu Balabaşciuc. Primului dintre cei doi, respectiv prof. Cătălin Huţu, i se pune în cârcă şi unul dintre cele mai mari scandaluri din învăţământul preuniversitar sucevean, cel al falsificării tezelor de la evaluarea naţională ale fiului primarului din Salcea. 

De cealaltă parte, pentru directorii de ”Foarte bine”, calificativul maxim nu le-a fost de mare folos, parte dintre ei fiind înlăturaţi din funcţii.

În perioada 1 - 8 septembrie are loc comunicarea calificativelor către directorii şi directorii adjuncţi din judeţ, în intervalul 9 – 15 septembrie se pot depune contestaţii, iar în perioada 16 – 19.09.2016 are loc soluţionarea contestaţiilor şi comunicarea rezultatelor finale.

 

Care sunt criteriile de evaluare?

În fiecare an, directorii îşi depun, la Inspectoratul Școlar, fişele de autoevaluare şi raportul asupra activităţii desfăşurate în anul şcolar precedent, acestea urmând a fi analizate de inspectorii şcolari de specialitate pentru implementarea descentralizării. Inspectorii propun un punctaj pentru activitatea managerilor, calificativele urmând a fi aprobate de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava. Fişa de evaluare a directorilor conţine o serie de indicatori de performanţă, managerii urmând a fi notaţi pentru rezultatele din domeniile: Curriculum, Resurse umane, Resurse financiare şi materiale, Dezvoltare şi relaţii comunitare. Fiecare din cele patru domenii are următorii indicatori: proiectare, organizare, conducere, control, motivare, implicare, formare, formarea grupurilor şi rezolvarea conflictelor.

În urma evaluării, punctajul obţinut va determina acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte va fi acordat calificativul “Foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul “Bine”, pentru 61-70 de puncte – “Satisfăcător” şi pentru 0-60 de puncte – “Nesatisfăcător”. În funcţie de punctajul pe care îl primesc şi de calificativele acordate, directorii mai pot spera sau nu la rămânerea în funcţie. Directorii care obţin calificativul “Nesatisfăcător” trebuie să părăsească funcţia de conducere. Însă nici calificativele “Bine” şi “Foarte bine” nu reprezintă neapărat un garant al păstrării funcţiilor dobândite în urmă cu un an.

 

Concursurile pentru directorii de şcoli, tot mai sigure. Proba scrisă ar putea avea loc pe 12 octombrie

La conferinţa de presă susţinută de ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, cu prilejul începutului de an şcolar, acesta a transmis că în această toamnă vor avea loc concursurile de ocupare a posturilor de directori în şcoli. Acesta a arătat că „în luna octombrie vom organiza concursuri de directori pentru toate unităţile de învăţământ, de la grădiniţă la liceu. Vom trimite observatori care să se asigure de desfăşurarea în condiţii de intransigenţă şi corectitudine a acestor concursuri”.

Acesta a mai adăugat că a aprobat metodologia şi calendarul pentru concursul de directori şi directori adjuncţi din învăţământul preuniversitar, pe 12 octombrie urmând să fie programată proba scrisă la nivel naţional pentru toţi candidaţii înscrişi, cu subiecte realizate de Ministerul Educaţiei.

„Ne dorim ca cei mai buni profesori, manageri să ajungă să conducă unităţile de învăţământ preuniversitar. După 10 ani de intruziune politică în şcoală, credem că este momentul pentru reprofesionalizarea mediului şcolar”, a mai comentat Mircea Dumitru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii de şcoli din judeţ au fost apreciaţi la superlativ de Inspectoratul Școlar.
 Vizualizări articol: 3964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Directorii de şcoli din judeţ au fost apreciaţi la superlativ de Inspectoratul Școlar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei