Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2016 - Anul XXI, nr. 210 (6323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Gala de premiere „10 pentru folclor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Satului Bucovinean va avea loc vineri, 9 septembrie, de la ora 14:00, Gala de premiere „10 pentru folclor”, un eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi 10 directori de şcoli din judeţ unde a fost introdus folclorul ca obiect de studiu opţional şi profesorii care predau această disciplină, oameni care au sprijinit Proiectul „10 pentru folclor”, desfăşurat în perioada 8-13 februarie, în municipiile Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, în oraşul Dolhasca şi în comunele Bosanci, Berchişeşti, Mănăstirea Humorului, Moara, Mălini, Satu Mare şi Şerbăuţi. Diplomele şi distincţiile le vor fi înmânate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, într-un cadru festiv.

 

Momente artistice

Gala de premiere „10 pentru folclor” va cuprinde şi un spectacol folcloric susţinut din artişti care s-au implicat în Proiectul „10 pentru folclor”, Ansamblul artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava şi alţi invitaţi surpriză. Nu vor lipsi de la eveniment George Sârbu (dirijor şi folclorist), Leonard Zamă (poliinstrumentist), Costinel Leonte (maestru coregraf), Constantin Mândrişteanu (instrumentist), Angelica Flutur (interpret de muzică populară), Alexandru Brădăţan (interpret de muzică populară), Viorel Varvaroi, Loredana Ceică (inspector şcolar), Giani Leonte (preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ - Suceava) şi Mihaela Bârsan (realizatorul emisiunii folclorice „Izvoare” de la Intermedia Suceava), care au pledat în favoarea introducerii folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava.

 

În peste 100 de şcoli se va studia folclorul ca obiect opţional

Iniţiatoarea proiectului, Mihaela Bârsan, ne-a spus că evenimentul de vineri de la Muzeul Satului Bucovinean este o încununare a muncii celor care au avut încredere în „10 pentru folclor”.

„Din informaţiile pe care le avem, sunt peste 100 de ore opţionale de folclor pe săptămână în şcolile sucevene, ceea ce înseamnă că proiectul nostru şi-a atins scopul, are o finalitate. Începând de luni, 12 septembrie, în peste 100 de școli se va studia folclorul – opţional. Ideea introducerii folclorului ca obiect de studiu opţional în şcoli nu este una nouă, pentru că deja există şcoli în care profesori şi învăţători predau ca obiect opţional această tematică. Noi am considerat că, totuşi, sunt foarte puţine şcoli în care se predă o astfel de materie, dacă ne raportăm la numărul de şcoli existente în judeţul Suceava. Le mulţumim din suflet celor care au crezut în noi, ne-au fost alături, s-au implicat direct în proiect”, ne-a spus Mihaela Bârsan.

Gala de premiere „10 pentru folclor” este organizată de Televiziunea Intermedia şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ - Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, primăriile din localităţile în care s-a desfăşurat Proiectul „10 pentru folclor”, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al Municipiului Suceava. Sucevenii iubitori de folclor sunt invitaţi vineri, de la ora 14:00, la Muzeul Satului Bucovinean (biletul de intrare costă 3 lei pentru adulţi şi un leu pentru elevi), pentru a se bucura de un spectacol folcloric de calitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala de premiere „10 pentru folclor”.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gala de premiere „10 pentru folclor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei