Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2016 - Anul XXI, nr. 210 (6323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Ovidiu Donţu, cel mai activ senator din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu este cel mai activ senator din judeţ. Acest lucru reiese dintr-un studiu publicat recent de Institutul pentru Politici Publice, în care a fost analizat indicele activităţii parlamentare din actualul mandat, început în anul 2012 şi care se termină la finalul acestui an. Indicele activităţii parlamentare reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare şi activitate politică a aleşilor din Parlament în activităţile curente ale forului legislativ al României, şi anume iniţiative legislative, luări de cuvânt, declaraţii politice, interpelări şi întrebări parlamentare, dar şi moţiunile de cenzură semnate.

În urma analizelor făcute, din raportul final reiese că Ovidiu Donţu este senatorul din judeţul Suceava cu cel mai mare indice al activităţii parlamentare, valoarea acestui indicator fiind de 71,4. În actualul mandat, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a avut nu mai puţin de 82 de iniţiative legislative, dintre care 21 au devenit efectiv legi, fiind publicate în Monitorul Oficial. Cu cele 21 de legi, Ovidiu Donţu este senatorul sucevean cu cel mai mare număr de proiecte care au devenit legi. Tot în acest mandat, Ovidiu Donţu a avut 120 de luări de cuvânt în plen, 24 de declaraţii politice şi 80 de întrebări şi interpelări. La toate acestea se poate adăuga şi faptul că, conform tot unui raport al Institutului pentru Politici Publice, Ovidiu Donţu a fost în anul 2015 senatorul sucevean cu cea mai mare prezenţă la vot, de 98%.

 

Legea „51% produse alimentare româneşti în supermarketuri”, cea mai importantă lege a senatorului Ovidiu Donţu

Fără doar şi poate, cel mai important proiect iniţiat de Ovidiu Donţu care a devenit lege este cel cunoscut sub numele de „51% produse alimentare româneşti în supermarketuri”. Iniţiator al acestei legi care vine în sprijinul producătorilor din România, Ovidiu Donţu declara după adoptare că „sunt bucuros că după o luptă care a durat mai bine de un an am reuşit să conving colegii parlamentari de necesitatea protejării producătorului român, care în supermarketuri intră într-o concurenţă cu producătorii din ţările de origine ale proprietarilor supermarketurilor. Şi prin tot felul de taxe de raft şi de publicitate, şi alte asemenea taxe, producătorii români erau dezavantajaţi. Cred că astfel producătorii români pot să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă, iar calitatea produselor din supermarketuri va creşte, în folosul sănătăţii oamenilor”. Trebuie spus că după aprobarea legii, metodologia de aprovizionare cu produse româneşti a supermarketurilor urmează să fie aprobată printr-o Hotărâre de Guvern.

Printre alte iniţiative ale senatorului PSD de Suceava care au ajuns să fie legi mai putem aminti şi Legea parcurilor industriale şi Legea insolvenţei persoanelor fizice. Pe de altă parte, mai trebuie adăugat că, în anul 2014, senatorul Ovidiu Donţu a reuşit să obţină din partea Ministerului Finanţelor Publice, printr-un amendament depus la Legea bugetului de stat pe 2015, un fond special pentru construcţia şoselei de centură a Suceveni, acesta precizând însă că lucrările nu au fost puse în practică de Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. În acelaşi timp, în activitatea pe care a avut-o ca parlamentar, Ovidiu Donţu a fost la originea înfiinţării Casei de Cultură a Studenţilor, un proiect pe care îl avea în vedere din perioada în care a fost preşedinte al „miniparlamentului sucevean”. Tot în urma demersurilor senatorului PSD de Suceava, Casa de Cultură a Studenţilor a obţinut şi 10 posturi pentru ca instituţia să poată funcţiona. Nu în ultimul rând, în urma interpelărilor făcute de Ovidiu Donţu au fost alocate sume importante de bani pentru proiecte de cercetare, ceea ce a făcut ca Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava să poată câştiga cel mai mare proiect de cercetare din istoria instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu, cel mai activ senator din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ovidiu Donţu, cel mai activ senator din judeţul Suceava1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei