Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2016 - Anul XXI, nr. 210 (6323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rău-platnic

Constantin Prodaniuc, dator vândut către Primăria Moara, pe care a condus-o în ultimii opt ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul primar al comunei Moara, Constantin Prodaniuc, este în capul listei datornicilor către bugetul administraţiei pe care a condus-o timp de opt ani, între 2008-2016. Pentru recuperarea acestor datorii reprezentanţii Primăriei Moara au făcut toate diligenţele necesare, iar recent i-au trimis fostului primar o somaţie prin care îi cer să intre în legalitate.

„Bugetul local are nevoie de orice leu, iar eu, în calitate de primar, voi face toate demersurile legale pentru a recupera datoriile, unele dintre ele vechi de câţiva ani. În ceea ce-l priveşte pe domnul Prodaniuc, am respectat procedura, i-am transmis somaţie de plată, iar dacă nu-şi va achita restanţele urmează să-i fie blocate conturile”, a explicat Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara.

Numai pe persoană fizică, datoriile lui Constantin Prodaniuc se ridică la 9.163 de lei, aici fiind vorba de restanţe neachitate de 2-3 ani de zile. Cu alte cuvinte, Prodaniuc se tolera pe el însuşi în timp ce se afla la conducerea Primăriei Moara şi îşi trecea cu vederea datoriile pe care le acumula şi care creşteau de la zi la zi.

Poate aşa se explică şi de ce fostul primar şi-a permis să-şi cumpere o adevărată flotă de maşini, şase la număr, la care se mai adaugă o barcă cu motor marca Mercury 365 sport XS, dar şi două rulote, fără a mai pune la calcul tractoare, remorci şi alte utilaje pe care le utilizează la ferma pe care o deţine la Moara.

Pentru barca cu motor ţinută în Deltă impozitul neplătit din acest an este de 105 lei, la care se adaugă restanţele din 2014 şi 2015 în cuantum de 231 de lei, plus penalizări de 52 de lei, adică un total de 388 de lei.

Aceeaşi situaţie se regăseşte în cazul tuturor bunurilor deţinute de Constantin Prodaniuc, astfel încât impozitul curent este de 1.693 de lei, datoriile din anii anteriori se ridică la 6.000 de lei, iar penalităţile se ridică la 1.470 de lei. În total, fostul primar din Moara trebuie să achite suma de 9.163 de lei.

 

Constantin Prodaniuc: „Probabil că domnul primar (n.a. - Eduard Dziminschi) are ceva cu mine”

Şi la firmele la care Constantin Prodaniuc este acţionar sau administrator datoriile sunt foarte mari. Lukos Diov Consulting este în top, cu o datorie de 84.525 de lei, la care se adaugă penalităţi de 14.214 lei, fără a pune în calcul sumele datorate pentru anul în curs.

O altă firmă, aceleaşi probleme. Este cazul Lumis Tools-Trans, care figurează cu un debit curent de 11.877 de lei, restanţe mai vechi în valoare de 16.165 de lei şi majorări de 8.996 de lei, adică un total de 37.038 de lei.

Nici SC Lucos SRL nu este la zi în ceea ce priveşte dările către bugetul local. Firma are datorii din anii anteriori în valoare de 3.710 lei, majorări de 619 lei şi un debit actual de 1.788 de lei, ceea ce dă un total de 6.117 lei.

Practic, prin cele trei firme pe care le controlează, Constantin Prodaniuc trebuie să verse la bugetul comunei pe care a condus-o timp de opt ani suma totală de 141.894 de lei.

Contactat telefonic, fostul primar din Moara ne-a comunicat că se află în străinătate, dar este la curent cu datoriile pe care le are. Chiar şi aşa, Constantin Prodaniuc a găsit un ţap ispăşitor în persoana actualului primar din Moara, Eduard Dziminschi.

„Probabil că domnul primar are ceva cu mine. Nu ştiu de ce vrea să mă provoace, dar la vremea potrivită am să-i dau replica”, a arătat Prodaniuc. 

Chiar dacă evidenţele arată cu totul altceva, fostul primar din Moara spune că pe persoană fizică datoriile sunt cele curente, pe anul în curs, nu şi din anii anteriori. Cât priveşte firmele, Prodaniuc a menţionat că datoriile sunt de anul trecut, dar nu le-a putut achita pentru că nu a primit subvenţia pe teren şi animale la timp.

„Acum am primit subvenţia, iar luni voi plăti întreaga sumă datorată Primăriei Moara. Dacă nu se dădeau banii pe subvenţii probabil intram în faliment”, a arătat Constantin Prodaniuc.

Interesant este că firma Lukos Diov Consulting, care a participat şi la licitaţia pentru atribuirea de păşuni, avea datorii din 2015 în sumă de 5.090 de lei, iar crescătorilor de animale din comună li s-a cerut expres să fie cu datoriile la zi dacă doresc să primească subvenţii. Poate pentru fostul primar din Moara or fi fost alte reguli ale jocului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Prodaniuc, dator vândut către Primăria Moara, pe care a condus-o în ultimii opt ani.
 Vizualizări articol: 8876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Constantin Prodaniuc, dator vândut către Primăria Moara, pe care a condus-o în ultimii opt ani5.053

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei