Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2016 - Anul XXI, nr. 200 (6313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mercurialul din armată

Un plutonier adjutant de la Câmpulung Moldovenesc lua între 500 şi 1.600 de euro pentru a măslui testele psihologice ale candidaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doreai să ajungi soldat profesionist în armata României? Nimic mai simplu, mai întâi trebuia trecut testul psihologic, iar pentru cei mai emotivi din fire exista şi o soluţie. Aceasta avea şi un nume: Marius Smadici, plutonier adjutant în cadrul U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc, Centrul Zonal de Selecție și Orientare.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Smadici îşi făcuse un obicei în a cere şi a primi bani de la diferiţi candidaţi care doreau să ajungă soldaţi profesionişti.

„În perioada martie – iunie 2016 inculpatul Smadici Marius, plutonier adjutant în cadrul U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecție și Orientare), a pretins și primit de la șase persoane sume cuprinse între 500 și 1.600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susțină la U.M. 02541 Câmpulung Moldovenesc în vederea angajării în cadrul M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA, Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, au mai menţionat că plutonierul adjutant Marius Smadici i-a ajutat efectiv pe cei şase candidaţi, în sensul că le-a pus la dispoziție variantele de teste psihologice cu o zi înainte de susținerea acestei probe eliminatorii. Toate cele şase persoane care au dat testul psihologic l-au şi trecut.

„În cazul pretinderii și primirii sumei de 1.600 de euro de la unul din cei șase candidați, inculpatul Smadici Marius a lăsat să se înțeleagă că are influență și asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi dată de persoana respectivă. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat în incinta unității militare unde a doua zi urma să fie susținută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă și lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susținerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis”, se mai arată în comunicatul DNA.

Marius Smadici a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar ieri urma să fie dus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Plutonierul adjutant este acuzat de comiterea a șase infracțiuni de trafic de influență, dar anchetatorii spun că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un plutonier adjutant de la Câmpulung Moldovenesc lua între 500 şi 1.600 de euro pentru a măslui testele psihologice ale candidaţilor.
 Vizualizări articol: 5575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un plutonier adjutant de la Câmpulung Moldovenesc lua între 500 şi 1.600 de euro pentru a măslui testele psihologice ale candidaţilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acarul Paun trimis de
(27 aug 2016, 11:32:35
Cine crede ca un simplu plutoner poate avea influenta asupra unei comisii formate din ofiteri ?
Pentru cei care nu au prea deschis o carte si au un nivel de cultura limitat, poate ca aceasta explicatie ar fi ok (ma refer la faza cu plutonerul care ...), pentru ceilalti este clar ca plutonerul respectiv colecta banii care mergeau la ofiteri.
Exact ca in spital, banii pentru medic ii dai la asistenta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei