Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2016 - Anul XXI, nr. 200 (6313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Spectacol pe cer, la „Suceava Air Show”, ediţia a V-a

Luni, 29 August 2016 (08:42:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mitingul aviatic „Suceava Air Show”, ediţia a V-a, desfăşurat duminică, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, a reunit peste 7.000 de oameni dornici să vadă un show aviatic spectaculos, din care nu au lipsit lupingurile, picajele şi virajele ameţitoare, balansurile aparatelor de zbor. Zborurile solo, dar şi în formaţie, acrobaţiile aeriene cu lupinguri, tonouri sau viraje strânse oferite de piloţii invitaţi au ţinut publicul cu sufletul la gură. Seara de duminică a culminat cu show-ul aviatico-pirotehnic, acrobaţii aeriene şi efecte pirotehnice spectaculoase, o simulare a unei scene de luptă aeriană, toate desfăşurate la lăsarea întunericului, în aplauzele publicului entuziast.

Încă de la orele amiezii, traficul spre Aeroportul „Ştefan cel Mare” a fost îngreunat pentru că oamenii erau dornici să ajungă primii pe aeroport, să îşi găsească cel mai potrivit loc de unde să admire avioane extraordinare, colorate, unele tricolor, în culorile drapelului naţional, altele în albastru, alb, roşu, dar mai ales să se minuneze de evoluţiile piloţilor acrobaţi, magicieni ai zborului, dotaţi cu mult talent, dar şi o doză de nebunie, supranumiţi şi „nebuni ai aerului”.

Deschiderea oficială a mitingului aviatic a avut loc puţin după ora 15:00, primii piloţi aplaudaţi de suceveni fiind cei de la Bucovina Fly Club, care au evoluat pe aeronave uşoare şi ultrauşoare şi care au ridicat în aer steagul tricolor. Pe cerul Sucevei au evoluat unii dintre cei mai cunoscuţi specialişti în domeniu, invitatul special fiind lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial de acrobaţie aeriană. Fără doar şi poate unele dintre cele mai spectaculoase reprezentaţii au fost cele ale elicopterelor Bell 206 şi KA26, acestea fiind aplaudate de public. Iacării Acrobaţi şi Jurgis Kairys au oferit publicului un spectacol impresionant. Acrobaţiile la mică înălţime, însoţite de efecte pirotehnice de la sol, au creat o imagine unică, cu avioane care au trecut prin „foc”. Magie pe cer şi flăcări care se ridicau la câţiva metri de sol, toate pe fundalul sonor adecvat al unui spectacolul complet. Mai multe serii de explozii, care nu ştiai de unde apar şi în ce moment, flăcări uriaşe, urmate de fum negru, dens, muzică, zgomotul avioanelor au făcut ca publicul să aplaude îndelung, în semn de respect pentru piloţii profesionişti.

Mitingul aviatic „Suceava Air Show”, ediţia a V-a, eveniment inclus în Proiectul „Luna Diasporei” - Hai în Bucovina, a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, Aeroclubul României, Asociaţia Bucovina Fly Club, Societatea „Iacării Acrobaţi” SRL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol pe cer, la „Suceava Air Show”, ediţia a V-a.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spectacol pe cer, la „Suceava Air Show”, ediţia a V-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei