Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2016 - Anul XXI, nr. 200 (6313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Școala Gimnazială Ipoteşti

Școala de vară „Surprizele vacanţei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala de vară „Surprizele vacanţei”, organizată în intervalul 8 - 12 august a.c. de Școala Gimnazială Ipoteşti, având ca parteneri Primăria Comunei Ipoteşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Aqua Carpatica, Tipografia Celestin, Fabrica de sticlă Suceava, Fabrica de îngheţată Betty Ice, Agenţia de Protecţie a Mediului şi Fundaţia Speologică „Bucovina”, a antrenat un număr de 43 de elevi din mai multe şcoli din judeţ şi din străinătate.

 

Alternative de petrecere a timpului din vacanţa de vară

Întrucât luna august a fost declarată la nivelul judeţului „Luna Diasporei”, prin programul şcolii de vară au fost invitaţi să participe elevi care locuiesc şi studiază în câteva ţări europene (Marea Britanie - 3 elevi, Grecia - 3 elevi, Germania - 1 elev, Italia - 2 elevi şi Belgia - 1 elev), copii care, alături de elevii şcolilor sucevene, s-au bucurat de un program educativ non-formal, conceput şi aplicat spre  a stârni interesul pentru un alt mod de a descoperi şi a învăţa lucruri interesante şi utile.

Coordonatorilor programului, prof. Violeta Cercel şi prof. Loredana Corjuc, li s-au alăturat în acest an profesoarele Cristina Airinei şi Simona Mirăuţi, care şi-au propus să ofere elevilor alternative de petrecere a timpului din vacanţa de vară în vederea îmbogăţirii experienţelor de acumulare a cunoştinţelor prin noi strategii şi metode de învăţare.

Obiectivele urmărite în cadrul programului au fost dezvoltarea competenţelor-cheie ale elevilor prin desfăşurarea activităţilor organizate pe diverse cercuri, stimularea interesului pentru lectură, stimularea creativităţii şi încrederii în forţele proprii, intensificarea colaborării şcoală - familie.

 

Această ediţie a debutat cu activitatea intitulată „Ziua Prieteniei”

Această ediţie, aşa cum aflăm de la organizatori, a debutat cu activitatea intitulată „Ziua Prieteniei”, care a urmărit ca toţi participanţii să se cunoască între ei şi să lege strânse prietenii.

Pentru ca atmosfera să fie mai veselă, prof. Mihai Lungoci, de la Palatul Copiilor, Suceava, i-a învăţat pe copii un cântecel, care a fost pe parcursul săptămânii imnul şcolii de vară.

Vremea frumoasă i-a îndemnat pe participanţi să facă o drumeţie la Cetatea de Scaun a Sucevei, după care au poposit la Mc Donald’s Suceava, unde s-au desfăşurat activităţile pe echipe.

A doua zi, îmbarcaţi în autocar, copiii şi însoţitorii lor au explorat frumoasele meleaguri ale Bucovinei, oprind pe rând la Marginea (unde elevilor li s-au dezvăluit secretele procesului de obţinere a ceramicii prin mijloace tradiţionale, începând cu pregătirea lutului, prelucrarea la roata olarului, uscarea, decorarea şi arderea în cuptoare speciale), la Complexul Turistic „Forest Ecvestru Park” Suceviţa (unde au avut parte de un program educativ de iniţiere în tainele echitaţiei, spectacol demonstrativ de sărituri peste obstacole, dresură de cai şi ponei, plimbări călare în manejul acoperit) şi la Mănăstirea Putna.

 

Distracţie într-un peisaj idilic

O nouă zi plină de distracţie s-a desfăşurat, la înălţime, într-un peisaj idilic, în Parcul de Aventuri din Gura Humorului, unde copiii au dat dovadă de mult curaj şi au parcurs traseele corespunzătoare vârstei. Sub soarele arzător, piscina a fost un alt punct de atracţie, ademenindu-i cu întreceri şi jocuri în apă.

În ziua de joi, la Fabrica de Sticlă Suceava, copiii au fost profund impresionaţi de procesul magic prin care bulgărele incandescent din mâna meşterului sticlar s-a transformat într-o vază.

Vizitele au continuat la Fabrica de îngheţată Betty Ice, unde elevii au urmărit procesarea îngheţatei până când devine un deliciu în mijlocul verii.

Apoi s-a făcut o oprire la Tipografia Celestin, locul unde au fost imprimate tricourile elevilor participanţi la şcoala de vară, ca semn distinctiv purtat în fiecare zi.

Ultimele zile din program au fost dedicate atelierelor de pictură, tenisului de masă şi nu în ultimul rând concursurilor organizate la Rezervaţia Fâneţele seculare Ponoare de către Fundaţia Speologică „Bucovina”, în parteneriat cu Agenţia de Protecţie a Mediului.

                                                                     *

Impresiile elevilor la finalul săptămânii au confirmat eficienţa programului, entuziasmul, încântarea, prietenia şi amintirile frumoase fiind cuvintele-cheie care au descris întreaga activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala de vară „Surprizele vacanţei”.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Școala de vară „Surprizele vacanţei”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei