Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2016 - Anul XXI, nr. 200 (6313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Festivalul Mondial de Film de Amatori

Steagul UNICA a plecat de la Suceava spre Dortmund (Germania)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de mai bine de o săptămână, Suceava a fost gazda unui eveniment de talie mondială, a 78-a ediţie a Festivalul Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA), aceasta fiind prima ediţie care se desfăşoară în România.

Festivitatea de premiere a celor mai buni dintre cei peste 150 de cineaşti din 30 de ţări ale Europei, dar şi de pe alte continente, a inclus pentru prima dată şi membrii secţiunii Young UNICA – tinerii care vor purta mai departe flacăra competiţiei. Aceştia au beneficiat de sprijinul acordat de gazdele evenimentului, care au oferit câte unui tânăr din fiecare ţară membră UNICA posibilitatea de a beneficia gratuit de cazare şi masă, precum şi de pregătire din partea unor profesionişti ai imaginilor video, timp de o săptămână.

Manifestarea a adus pe ecranul Cinematografului Modern din Suceava peste 120 de filme, la care accesul a fost gratuit. În seara de dinaintea încheierii festivalului a avut loc şi competiţia mondială a filmului de un minut, în care juriul au fost spectatorii.

Vineri seara au fost vizionate producţiile tinerilor din Young UNICA, care s-au bucurat de aprecierea publicului, după care pentru oaspeţi a fost pregătită o surpriză care depăşeşte graniţele internaţionale – un spectacol de muzică şi dansuri, realizat de membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”.

 

Predarea ştafetei – steagul UNICA 

Festivitatea de premiere a participanţilor la UNICA 2016, pe scena Centrului Cultural „Bucovina”, a fost încununarea muncii celor peste 150 de cineaşti amatori, care au fost chemaţi pe scenă, pe rând, pentru decernarea menţiunilor, a premiilor de bronz, a celor de argint şi în final a celor de aur.

Venit special de la Braşov, unde a participat la Liga Aleşilor Locali, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ţinut să le mulţumească invitaţilor din cele 30 de ţări participante pentru prezenţa lor la Suceava, dar şi celor care au făcut posibil acest eveniment, transmiţându-le că a fost o onoare pentru municipiu să găzduiască un eveniment de talie mondială.

„Mi-a făcut plăcere să cunosc această familie, UNICA. Sper că ne-am făcut noi prieteni şi vă rugăm să fiţi ambasadorii noştri în ţările dumneavoastră şi să reveniţi împreună cu prietenii şi familiile dumneavoastră aici, în Bucovina - o zonă frumoasă, ospitalieră”, le-a spus concurenţilor şeful municipalităţii sucevene, care s-a arătat deschis la continuarea colaborării cu UNICA şi la ediţiile viitoare.

Scoţianul „darnic cu zâmbetele”, Dave Watterson, preşedintele Uniunii Internaţionale de Cinema, care a purtat şi la festivitatea de încheiere costumul tradiţional al ţării sale, kiltul, l-a rugat pe primarul Sucevei să rămână alături de el pe scenă, să înmâneze premiile împreună.

Pe lângă producţiile cinematografice, au fost premiate cu medalii de aur şi trei persoane, pentru contribuţia lor deosebită la realizarea festivalului – Emil Mateiaş, românul datorită căruia România se află pe harta UNICA, profesorul sucevean Viorel Ieremie, preşedinte al comitetului de organizare şi iniţiatorul Clubului VideoArt, datorită căruia Suceava a fost propusă ca locaţie de desfăşurare, precum şi reprezentantul Germaniei, căruia i s-a şi predat ştafeta – steagul Uniunii Internaţionale de Cinema, care va fi dus la Dortmund, în Germania, unde se va desfăşura ediţia de anul viitor. Până acum, timp de un an de zile, steagul UNICA a fost expus în biroul primarului Sucevei, căruia i-a fost înmânat în cadrul ceremoniei ediţiei de anul trecut, din Sankt Petersburg.

 

Premiile UNICA 2016

Cel mai bun film UNICA – Maria Reinup, Estonia

Cel mai interesant program naţional – Spania

Cel mai bun film „de tinereţe” - Hanis Bagashov, Macedonia

Premiul internaţional CICT – UNESCO: Petre Chapovski, Macedonia

Au fost acordate şi trei premii din partea oraşului gazdă, Suceava, concurenţilor John Roberts - Anglia, Bernard Dublique – Beglia şi Petya Dinova – Bulgaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steagul UNICA a plecat de la Suceava spre Dortmund (Germania).
 Vizualizări articol: 2024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Steagul UNICA a plecat de la Suceava spre Dortmund (Germania)4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei