Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2016 - Anul XXI, nr. 198 (6311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cât de uşor se poate ajunge la o tragedie

Accident mortal la trecerea de pietoni, deşi şoferiţa avea doar 42 de km/h

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat ancheta şi au trimis în judecată o femeie din Bistriţa-Năsăud, care a provocat un accident mortal pe trecerea de pietoni, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc. Inculpata, Ileana Lorica Şut, va fi judecată pentru infracţiunea de ucidere din culpă, victima sa fiind o bătrână în vârstă de 75 de ani. Ancheta din acest caz dovedeşte cât de uşor se poate ajunge la o tragedie la trecerea de pietoni, chiar şi în condiţiile în care şoferul rulează cu viteză mică. În acest caz, a rezultat din expertiză, şoferiţa avea doar 42 de kilometri la oră atunci când a văzut-o pe femeie pe trecerea de pietoni. Din păcate, pe fondul unei reacţii întârziate, nu a mai reuşit să oprească maşina la timp.

 

Filmul accidentului

Accidentul cu final tragic s-a petrecut în Ajunului Crăciunului din 2014.

Pe 24 decembrie, în jurul orei 18.00, Poliţia a fost sesizată că pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, artera principală a localităţii, în imediata apropiere a Şcolii cu clasele I -VIII "Tudor Ştefaneli", s-a produs un grav accident pe trecerea de pietoni, o bătrână fiind lovită de o maşină şi proiectată la sol. Bătrâna, G.L., în vârstă de 75 de ani, a ajuns la spital cu leziuni grave. Din păcate, urmare a accidentului, în data de 3 ianuarie 2015, aceasta a murit.

Din primele cercetări ale poliţiştilor a rezultat că autoarea accidentului, Ileana Lorica Şut, care circula la volanul unui autoturism pe direcţia Suceava-Vatra Dornei, a accidentat-o pe bătrâna care traversa din stânga sa şi care ajunsese în zona axului drumului.  Autopsia a indicat în mod clar că femeia a murit din cauza unui traumatism cranio-cerebral sever, ca urmare a lovirii de către un vehicul în mişcare.

 

Nu avea viteză mare, dar a reacţionat foarte târziu

Dacă de regulă accidentele de acest gen au loc din cauza unor încălcări grave ale regulilor la regimul rutier, de obicei legate de viteza de rulare, această tragedie este atipică din acest punct de vedere.

Din expertiza dispusă în dosar de procurorul de caz a rezultat că femeia rula premergător accidentului cu viteza de 42 de kilometri la oră. E drept, zona în care s-a produs accidentul este limitată la 30 de km/h, însă pe de altă parte viteza de 42 de km/h nu poate fi catalogată drept ridicată.

Din măsurătorile efectuate a rezultat că în momentul în care bătrâna a călcat pe carosabil, maşina era la aproximativ 47 de metri distanţă.  Din păcate, pe fondul neatenţiei, femeia de la volan a observat târziu bătrâna pe partea carosabilă. Din expertiza efectuată a rezultat că aceasta a încercat să frâneze când mai erau doar 13 metri până la locul marcat. Deşi a acţionat sistemul de frânare, era prea târziu, impactul dintre autoturism şi pieton nu mai putea fi evitat.

 

Un exemplu din care mulţi şoferi ar trebui să-şi dea seama cât de uşor se poate ajunge la o astfel de tragedie

Chiar dacă femeia de la volan circula cu o viteză redusă, vina pentru accident îi aparţine în totalitate, fapt pe care l-au constatat şi procurorii, care au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că bătrâna nu a încălcat nici o prevedere legală privind deplasarea pe drumurile publice. Scopul acestui material nu este sub nici o formă de a o disculpa pe conducătoarea auto, ci de a sublinia cât de uşor se poate ajunge la o tragedie şi cât de prudent trebuie să fie un şofer atunci când circulă în localitate ori se apropie de o trecere de pietoni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au enumerat regulile de circulaţie încălcate de inculpată: cea mai importantă rămâne cea legată de faptul că nu a acordat prioritate de trecere pietonului aflat în traversare pe locul marcat. O alta este legată de faptul că a condus  autoturismul cu viteza de 42 km/h, în zona de acţiune a indicatorului „copii”, o viteză mai mare decât cea stabilită prin semnalizarea drumului.

Procesul în care va fi judecată conducătoarea auto din Bistriţa-Năsăud va începe la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpata se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident mortal la trecerea de pietoni, deşi şoferiţa avea doar 42 de km/h.
 Vizualizări articol: 5451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Accident mortal la trecerea de pietoni, deşi şoferiţa avea doar 42 de km/h5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei