Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2016 - Anul XXI, nr. 192 (6305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patrimoniu

Predarea celor 12 ha pentru Sala Polivalentă are nevoie de voturile opoziţiei în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul construirii unei săli polivalente în municipiul Suceava, iniţiat de primarul Ion Lungu, are nevoie de voturile consilierilor PSD pentru a merge mai departe. Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că după ce Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat un acord de principiu pentru finanţarea proiectului, administraţia locală a primit o ”foaie de parcurs” pentru ca CNI să finanţeze efectiv investiţia.

După cum a arătat Lungu, următoarea etapă este o hotărâre de consiliu local prin care să fie predat amplasamentul, o suprafaţă de teren de 120.000 mp, către CNI, să se stipuleze că primăria asigură condiţiile pentru organizarea de şantier, angajamentul municipalităţii de a asigura utilităţile şi angajamentul primăriei că nu va schimba destinaţia construcţiei timp de 15 ani.

Primarul a afirmat că varianta optimă pentru utilităţi este racordarea la reţelele din cartierul ANL, dar pentru aceasta trebuie obţinut acordul Staţiunii de Cercetări Agricole pentru accesul peste terenurile care îi aparţin. Proiectul de hotărâre este deja semnat şi în data de 25 august a.c., în şedinţa CL, va fi supus dezbaterii şi aprobării. Problema este că Lungu, împreună cu PNL şi PMP, nu au decât 12 voturi în Consiliul Local, care le asigură majoritatea simplă, insuficientă pentru hotărârile referitoare la patrimoniu, care au nevoie de 16 voturi. ALDE are doar trei consilieri, astfel încât liberalii au neapărată nevoie de susţinerea consilierilor PSD.

”Sper să aprobăm acest proiect. Voi discuta cu toate grupurile de consilieri. Este o problemă importantă, ca să putem depune documentaţia, să demareze şi acolo (n.r. la CNI) celelalte proceduri – discutarea în comitetul economic şi aprobarea efectivă a investiţiei. Astăzi avem un acord de principiu”, a declarat Lungu.

Dacă investiţia va fi aprobată, sala de sport de 7.500 de locuri din zona Metro va fi construită după un proiect tip al CNI. Studiul de fezabilitate va fi finanţat de asemenea de companie, iar licitaţia se face pentru execuţie şi proiect tehnic, la un loc.

 

Creditul de 25 de milioane de lei poate cofinanţa alte proiecte ale municipalităţii sucevene

Pe baza acordului de principiu pentru finanţare primit de la CNI, primarul Ion Lungu intenţionează să le propună consilierilor schimbarea destinaţiei creditului de 25 de milioane de lei aprobat de CL pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă şi utilizarea banilor pentru cofinanţare la alte proiecte ale municipalităţii finanţate cu fonduri elveţiene sau UE.

”Am anulat procedura de selecţie pentru creditul bancar de 25 de milioane de lei, dacă finanţează CNI toată lucrarea nu mai este nevoie de acest credit. Voi avea discuţii cu domnii consilieri să folosim aceşti bani pentru cofinanţare la proiectele cu fonduri elveţiene şi UE. Ritmul încasărilor la buget este nesatisfăcător, avem nevoie de lichidităţi, şi ca atare voi propune Consiliului Local să folosim aceşti bani pentru o altă finanţare”, a afirmat primarul de Suceava.

Acesta a mai menţionat că un proiect similar este implementat de CNI la Constanţa. În ceea ce priveşte întregul complex sportiv, care pe lângă Sala Polivalentă mai cuprinde un stadion de 15.000 de locuri şi două bazine olimpice, Lungu a spus că este optimist, că va găsi finanţare pentru întreaga investiţie. Sala Polivalentă Suceava va dispune şi de sală de antrenament cu locuri pentru public, sală pentru bowling, vestiare pentru sportivi, vestiare pentru antrenori, dotările pentru încălzirea şi recuperarea sportivilor, săli de kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică de întreţinere cu vestiarele şi cabinetele aferente, precum şi aproape 2.000 de locuri de parcare.

Proiectul pentru construirea unei săli polivalente în municipiul Suceava a fost depus de Ion Lungu la CNI la jumătatea lunii iulie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predarea celor 12 ha pentru Sala Polivalentă are nevoie de voturile opoziţiei în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predarea celor 12 ha pentru Sala Polivalentă are nevoie de voturile opoziţiei în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei