Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2016 - Anul XXI, nr. 192 (6305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislaţie deficitară

Proiectele municipalităţii sucevene, împotmolite în licitaţii şi contestaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Punerea în practică a multor proiecte de dezvoltare a Sucevei, precum modernizări stradale, crearea unei frumoase zone de agrement sau dotarea cu autovehicule electrice, este blocată de legislaţia stufoasă, deficitară şi de prevederi birocratice, care în loc să simplifice lucrurile, le complică tot mai mult, de la un an la altul.

În prima parte a anului primarul Sucevei, Ion Lungu, anunţa că toate licitaţiile municipalităţii vor fi făcute electronic, în ideea că astfel nu vor mai exista motive de suspiciune, care să ducă la contestaţii.

„Avem foarte multe proiecte demarate, dar, din păcate, nu toate sunt realizabile astăzi, pentru că la mai toate licitaţiile sunt contestaţii. Mă gândeam că odată cu trecerea la licitaţii electronice lucrurile se vor simplifica. Nici pe departe. S-a modificat metodologia, pot contesta caietul de sarcini înainte de licitaţie, pot face notificări, contestări, iar din această cauză sunt blocate multe proiecte”, a spus, nemulţumit, edilul Sucevei.

Unde proiectele nu s-au „împotmolit” în contestaţii, stau în aşteptare din cauza lipsei unor avize.

„La reabilitarea statuii lui Ştefan cel Mare, din păcate, şi aici suntem împotmoliţi, documentaţia pe care a făcut-o proiectantul este la avizare la Ministerul Culturii. Este şi o perioadă mai lejeră, pentru că mulţi sunt în concediu, nu se întrunesc în comisii, sperăm să obţinem avizul cât mai curând, să putem reabilita statuia. Sunt multe lucrări ce pot fi făcute până la sfârşitul anului, cu condiţia să deblocăm aceste contestaţii la licitaţii, iar cele ce urmează să le licităm să nu fie contestate”, a adăugat Ion Lungu.

Modificările legislative menite să ofere o mai mare „transparenţă” a cheltuirii banilor publici au dus şi la situaţii aberante, în care, pentru achiziţia unor săpunuri de spălat pe mâini trebuie făcută licitaţie electronică, ori ca să repare un motor care li s-a ars celor de la Direcţia Domeniului Public primăria trebuie să facă licitaţii pe SEAP.

„E păcat că licitaţiile electronice nu au simplificat lucrurile, ci le-au complicat mai mult. S-a căzut dintr-o extremă în alta. Ar trebui stabilit un prag valoric pentru licitarea electronică şi măsuri de sancţionare a celor ce contestă de dragul contestaţiilor”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele municipalităţii sucevene, împotmolite în licitaţii şi contestaţii.
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele municipalităţii sucevene, împotmolite în licitaţii şi contestaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei