Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2016 - Anul XXI, nr. 192 (6305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

„Satanismul” unei trupe prezente la Bucovina Rock Castle a stârnit indignarea mai multor preoţi suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezenţa pe scena festivalului Bucovina Rock Castle a unei trupe de black metal a stârnit indignarea mai multor feţe bisericeşti. Festivalul are loc în perioada 18-20 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei, iar printre trupele rock invitate se află şi Dark Funeral, promotori ai stilului black metal din Suedia. Prezenţa acestei trupe a provocat nemulţumirea preoţilor reuniţi în cadrul Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, care au lansat un protest la adresa organizatorilor evenimentului, prin care îşi exprimă indignarea faţă de mesajul şi imaginea promovate de muzicienii suedezi.

Nemulţumirea preoţilor suceveni porneşte de la modul de prezentare a paginii de internet a grupului suedez, www.darkfuneral.se, în care apare clipul de prezentare a trupei. Acest clip conţine imagini în care sunt arse cruci şi pentagrame, protagoniştii ţin în mâini cranii şi capete de porci, ţinuta lor fiind înspăimântătoare. Temele abordate de muzicienii suedezi promovează satanismul şi respingerea creştinismului, titlurile albumelor vorbind de la sine: „Vobiscum Satanas”, „Teach Children to Worship Satan” sau „Diabolis Interium”.

Chiar dacă munca organizatorilor, cu intenţia de a oferi tinerilor un festival cât mai variat, este apreciată de preoţii protestatari, cheltuirea banului public pe astfel de gen muzical provoacă revolta feţelor bisericeşti, care nu cred că aceasta este muzica ce reprezintă acea puternică legătură între taţi, mame, fii şi fiice, fraţi, surori şi simpli cunoscuţi.

„Considerăm că prezenţa trupei Dark Funeral în festival este o imensă greşeală. Nu vrem ca din banul public să fie plătită această trupă. Concertul acestui grup nu este un act de cultură şi nu va crea o legătură puternică între oameni, aşa cum se doreşte. Muzica trebuie cântată, nu zbierată şi răcnită. Muzica este optimistă şi veselă şi ne duce cu gândul la lucrurile frumoase. Nu avem nevoie de trupa aceasta satanistă la festival. Nu avem nevoie de invocatori ai lui Satana. Din ce am văzut în reprezentările lor de până acum, la început ei fac o invocare şi aduc apoi jertfă diavolului întregul concert, pe care-l consideră o rugăciune pentru cel rău.

Chiar dacă nu vor arde cruci, nu vor aduce animale şi nu vor împroşca şi bea sânge de animal, însăşi rugăciunea diabolică şi incantarea Diavolului în cadrul melodiilor ne obligă să luăm atitudine. Nu au ce căuta la festival și nu trebuie să cânte!”, transmit în cadrul protestului preoţii din Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” în frunte cu părintele profesor Justinian Remus A. Cojocar, preşedintele asociaţiei.

Prezenţa grupului suedez în cadrul acestui eveniment, care are loc în Cetatea de Scaun, este catalogată ca o bătaie de joc la adresa înaintaşilor noştri, care au apărat cu sângele lor valorile creştinismului.

„Suntem un popor creştin şi credincios. Să ne apărăm monumentele istorice de poluarea fonică agitatoare pentru Diavol! Nu ne putem bate joc de înaintaşii noştri aducând sataniştii să cânte. Nu există nici un loc potrivit să cânţi diavolului. La Cetatea de Scaun este un paraclis unde oamenii în istorie s-au rugat lui Dumnezeu şi unde şi de acum înainte se vor ruga lui Dumnezeu. Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti? Să avem evlavie la ocrotitorul orașului nostru Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, la Voievodul Sfânt Ștefan cel Mare care a apărat țara și cetatea de cotropitorii păgâni și s-a luptat pentru ca noi astăzi să fim creștini. Venim cu rugămintea de a acționa cu mult calm și înțelepciune pentru a opri desfăşurarea concertului trupei Dark Funeral la Festivalul Bucovina Rock Castle! Dumnezeu să ne ajute pe toți în toate!”, au transmis preoţii în încheierea protestului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Satanismul” unei trupe prezente la Bucovina Rock Castle a stârnit indignarea mai multor preoţi suceveni.
 Vizualizări articol: 15550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 19 voturi
„Satanismul” unei trupe prezente la Bucovina Rock Castle a stârnit indignarea mai multor preoţi suceveni4.6519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pana cand tari la cerbice? trimis de
(18 aug 2016, 11:59:58
vai noua popor crestin doar cu numele !
vai noua popor crestin cu memorie istorica ultrascurta !
vai noua popor crestin care avem, conform statisticilor oficiale, peste 20 milioane de prunci avortati in ultimii 22 de ani !
vai de tine Romanie care urasti arta, cultura si educatia si promovezi monstri si antihristi !
TOATE PANA INTR-O ZI...NU ODATA S-A INTAMPLAT IN ISTORIA LUMII CAND POPOARE CE AU UITAT DE DUMNEZEU AU AJUNS SA STRIGE DIN DARAMATURI SI CENUSA:
UNDE ESTI DOAMNE?
cum ne asternem asa vom dormi...totusi sa nu uitam faptele noastre atunci cand ne vom trezi pustiiti.
2.   Intunericul este lipsa luminii trimis de
(18 aug 2016, 12:08:39
CINE DE LA CJ I-A CHEMAT PE ACESTI GROTESTI?
TOV.FLUTUR NU SE UITA PE CE SE CHELTUIE BANII NOSTRI?
de ce nu-i avem la ziar cu nume si prenume pe acesti "organizatori"? sa-i vedem si noi ce frumosi sunt, acesti bugetari, si pe ce arunca ei banii?
nu mai avem trupe romanesti, normale la cap si care stiu sa cante?
sa mearga tov. flutur sa asiste la urletele astora si apoi sa ne spuna si noua cum a simtit arta si frumosul !

3.   Unde-i democratia? trimis de
(18 aug 2016, 14:54:34
Domnule V_MARIUS la fel de aprins ati fost si in primavara cand mult iubitul (acum) ban public s-a dat pe beton si aur intru vesnica mantuire? (  ☭  ϑ )

Sau e vorba sa se cheltuie banul public , la care niciun cult nu contribuie, doar pe pomeni cu mici, bere si muzica populara?

Off topic: Se confirma inca odata ca traim in evul mediu ca mentalitate. Si din acest punct de vedere nu suntem ca neam cu nimic mai sus decat jihadistii extremisti. Sunt convins ca multi din acesti drepti crestini isterizati ar fi in stare sa se ia la tranta cu organizatorii in numele religiei.
3.1  RE: Unde-i democratia? trimis de
(18 aug 2016, 17:59:33
REPET si pt.tine MUSELE:
TOATE PANA INTR-O ZI...NU ODATA S-A INTAMPLAT IN ISTORIA LUMII CAND POPOARE CE AU UITAT DE DUMNEZEU AU AJUNS SA STRIGE DIN DARAMATURI SI CENUSA:
UNDE ESTI DOAMNE?
vorbesti de mentalitate? de democratie? de extremisti? CE SUNT TOATE ACESTEA?
da' de ce nu spui nimic despre BUNA RANDUIALA?
SAU DESPRE IERARHIE, ORDINE, MORALA, EDUCATIE, BINE SAU FRUMOS.
MARE ATENTIE, ca un popor care nu poate fi educat cu religia poate fi educat doar cu tunurile! asa zice cineva odata.
IAR CA UN GAND BUN PT. ORGANIZATORII BUGETARI AI CJ SI POSTACII DE PE FACE_CUC : ''daca socrates ar intra in camera, toti ne-am ridica in picioare ca sa-i dam cinste, dar daca ar intra IISUS HRISTOS, I-am cadea toti la picioare.''(N.Bonaparte)
sa ne fereasca Dumnezeu de experienta Siriei sau a Ucrainei sau de vreun cutremur! ca atunci toti cei tari la cerbice vor glasui fara de glas. dar va fi deja tarziu.
mereu m-am intrebat : OARE DE CE NU PUTEM SA SLUJIM VIRTUTILOR DECAT DUPA RAURI DE SUFERINTE?

4.   Sa nu ne pierdem identitatea! trimis de
(18 aug 2016, 17:47:34
Dragii mei, panta pe care aluneca neamul romanesc este o realitate crunta care trebuie sa ne ingrijoreze in modul cel mai serios. Pe zi ce trece, ne pierdem identitatea culturala si mai ales cea spirituala.
Daca gandim "la rece" banii publici sunt banii nostri platiti la stat sub forma diverselor taxe, impozite, contributii etc. In timp ce spitalele si scolile sunt la limita supravietuirii din lipsa de fonduri, autoritatile locale si judetene finanteaza trupa satanista care sa batjocoreasca istoria, religia si identitatea noastra. Sa nu uitam ca in judetul Suceava ponderea ortodoxilor este de aproape 85% care, sigur isi doresc sa aiba spitale cu medicamente si curatenie, scoli curate si dotate cu tot ce este necesar pentru functionarea in conditii civilizate si nu trupe, PLATITE, care sa-l invoce pe satana.
Primarul Lungu si presedintele C.J. Flutur trebuie sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema care nu face bine nimanui.
Dupa cum spunea Nicolae Iorga " Daca vitregia soartei va face sa ne pierdem vreodata istoria si credinta, vom disparea ca neam ".
5.   De ce cenzura? trimis de
(18 aug 2016, 18:56:20
De ce mi-ati cenzurat comentariul "Sa nu ne pierdem identitatea! Cu ce v-am deranjat?
Am fost mai mult decat civilizata! Va rog dati-i drumul acestui comentariu!!!!
5.1  RE: De ce cenzura? trimis de
(18 aug 2016, 19:58:52
Cum de ce? Păi n-ar fi destul de românesc fără cenzură.
Bine că au voie belzebuții ăia să râgâie pe scenă. E de-a dreptul un act cultural!
Iar tu dacă vrei să spui ceva în legătură cu asta, e mai complicat...stai așa...n-am timp acuma, îi dau drumul mâine, sau mai bine nu mai dau drumul deloc la comentariu.

Alo! Monitorul de Suceava!

Dacă tot iubiți cenzura măcar fiți punctuali. Scrie omul un comentariu azi la zece și voi îl publicați mâine la trei! Asta dacă-l mai publicați...
5.2  RE: De ce cenzura? trimis de
(18 aug 2016, 22:26:54
@ uăi păianjen asiat,
da tu un' te crezi, în Thai Landa, la un masaj meșteșugit?
Apăi în Rroemenica, stat de drepți, în care neosecurismul a învins definitiv la orașe și sate, comentariul postat trebuie întâi să fie aprobat de niște procurori de la Rădăuți.
Dacă ăia dau ocheiul, atunci poate îți va apărea și comentariul tău, undeva prin luna noiembrie.
Păi, te gioci cu statul de drepți?
6.   Domnului Flutur trimis de
(19 aug 2016, 00:09:54
Dacă aşa înţelegeţi respectul faţă de înaintaşii Neamului românesc, finanţând astfel de mârşăvii într-un loc sfânt pentru românii de pretutindeni cred sincer că nu aveţi nimic de a face cu poporul în care V-aţi născut! Cunoaştem ura pe care o arătaţi Bisericii Ortodoxe, cunoaştem sprijinul acordat cultelor neoprotestante, dar am socotit că este opţiunea Dvs. şi orespect. Dar, a pângări astfel Cetatea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt nu Vă este îngăduit! Aştept demisia celor care au organizat acţiunea satanistă! NU UITAŢI: VIN ALEGERILE!
6.1  RE: Domnului Flutur trimis de
(30 aug 2016, 20:50:47
mars ca puti deja
7.   Hoti cu sutana si mertane trimis de
(30 aug 2016, 20:48:23
Dar voi la cate biserici,si alte cele culte ati ridicat nu va ganditi? suntem tineri si ascultam ce muzica vrem noi,pana la urma urmei care e problema voastra? se desteapta tineretul si nu va mai baga bani in buzunare? un concert e aproape gratis si nu necesita sa dati oameni saraci afara din case si sa ii lase in strazi,e vorba de cateva ore. Cum au venit cei de la Dark Funeral,hop si voi! Pana la urma urmei,avem dreptul de a alege,nu sa fim fortati. Sa va fereasca sfantul sa vina ziua aia cand o sa se rascoale toti "satanistii" si o sa va umble putin la sutana, ca sa va invatati minte. Cand era Ceausescu in viata,nu puteati spune nimic,ca va baga la zdub. Acum v-ati luat grade. Sunt curios daca ati facut ceva pentru cei saraci si ati cladit un spital,o scoala,o gradinita. Nu ati facut,pentru ca va stie lumea interesele. jeguri penale ce sunteti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei