Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2016 - Anul XXI, nr. 192 (6305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de acasă…

Perioada 18-24 august

Festivalul Uniunii Internaţionale de Cinema – UNICA 2016

Între 19 şi 26 august are loc la Suceava a 78-a ediţie a Festivalul Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA), care va reuni, timp de o săptămână, peste 150 de cineaşti din 25 de ţări ale Europei şi din afara acesteia. Manifestarea va aduce pe ecranul Cinematografului Modern din Suceava un adevărat regal de filme realizate de cineaştii amatori sau profesionişti în devenire, din ţările membre. Festivitatea de deschidere va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, vineri, 19 august, începând cu ora 17.00. Pe parcursul celor şapte zile vor avea loc proiecţii ale filmelor ţărilor membre, fiecare naţiune având la dispoziţie o oră după un program ce poate fi consultat pe pagina de internet www.unica2016.ro. Pe perioada proiecţiilor din cadrul Festivalului UNICA, intrarea în sala de cinema este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Bucovina Rock Castle, 18-20 august, în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun

Joi, 18 august, ora 19:00: Gray Matters, Jinjer (Ucraina), Implant Pentru Refuz, Negură Bunget, Dark Funeral (black metal – Suedia)

Vineri, 19 august, ora 20:00: I'm The Trip (surf rock/psychedelic), FronT, Coma, The Mono Jacks (indie/rock) şi Alternosfera.

Sâmbătă, 20 august: Nava Mamă, Blazzaj (funk), Emil (pop-punk/alternative), Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Viţa de Vie.

Preţul biletelor este de 10 lei pe zi pentru elevi şi studenţi şi de 20 de lei pentru adulţi. Preţul abonamentului pe toată durata festivalului este de 20 de lei pentru elevi şi studenţi şi de 40 de lei pentru adulţi.

 

Vineri, 19 august

„Seară de muzică clasică”, la Muzeul de Istorie

De la ora 19.00, la Muzeul de Istorie, în sala de conferinţe, va avea loc spectacolul „Seară de muzică clasică”. Evenimentul este organizat de Asociaţia cultural educativăScherzo dell'Arte, în colaborare cu Muzeul Bucovinei şi Monitorul de Suceava. Intrarea este liberă.

Din programul evenimentului „Seară de muzică clasică” fac parte compoziţii celebre ale lui Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, George Enescu, Johann Sebastian Bach, Luigi Legnani, Franz Schubert şi Roland Dyens.

Cei care vor evolua în faţa publicului sunt elevi ai Colegiului de Artă  „Ciprian Porumbescu” Suceava şi ai Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti: Cristian Dohanici – chitară, Nicola Constantinescu – pian şi Maja Hriţcu – pian.

 

Sâmbătă, 20 august

Teatru printre blocuri

Teatrul Municipal "Matei Vişniec", Primăria şi Consiliul Local Suceava invită publicul la spectacolul "Cărţile – fabulă urbană", după o piesă scrisă de Horia Gârbea, regia artistică Octavian Jighirgiu. Sâmbătă vor avea loc două reprezentanţii, de la ora 17.00 şi de la ora 19.00, în cartier Obcini, str. Staţiunii nr. 7, bl. E6, sc. B (în spatele magazinului Dany Gry).

 

Duminică, 21 august

Concert estival al Filarmonicii Botoşani, la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava le-a pregătit o nouă surpriză iubitorilor de muzică şi readuce în faţa publicului, în acest weekend, măiestria instrumentiştilor din cadrul Filarmonicii de Stat Botoşani. După succesul primelor două concerte simfonice oferite sucevenilor şi nu numai, Iulius Mall lansează o nouă invitaţie clienţilor săi de a petrece o seară de vară în compania ritmurilor clasice.

De la ora 18.00, în zona intrării principale, Iulius Mall îi invită pe suceveni şi nu numai să se bucure de atmosfera relaxantă a unei seri pe note muzicale, în aer liber. Îndrăgita destinaţie de shopping şi petrecere a timpului liber le oferă iubitorilor de ritmuri clasice un concert estival, susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani, sub bagheta dirijorului braşovean Iulian Rusu. Instrumentiştii talentaţi vor interpreta partituri celebre, spre încântarea publicului.

În programul concertului estival sunt incluse pasaje din opere îndrăgite de melomani, precum: Poloneza din opera „Evgheni Oneghin” (P.I. Ceaikovski), Preludiu la opera „Carmen” (G. Bizet), Vals Imperial (J. Strauss), „Farandola” din Suita a II-a „Ärleziana” (G. Bizet), Uvertura la opera „Bărbierul din Sevilla” (G. Rossini), Mazurca din baletul „Copelia” (Leo Delibes), Polca „Tren de plăcere” (J. Strauss), Dans ungar nr. 5 (J. Brahms), Vals din muzica de scenă la piesa „Mascarada” (A. Haciaturian), Polca „Fierarului” (Jz. Strauss), Dans ungar nr. 6 (J. Brahms), Marş persan (J. Strauss) şi Valsul „Trandafirii din sud” (J. Strauss). Filarmonica de Stat Botoşani este invitată pentru a treia oară la Iulius Mall Suceava, primele concerte simfonice bucurându-se de un public numeros şi entuziasmat.

 

Teatru "Cărţile – fabulă urbană"

Teatrul Municipal "Matei Vişniec", Primăria şi Consiliul Local Suceava invită publicul la spectacolul "Cărţile – fabulă urbană", după o piesă scrisă de Horia Gârbea, regia artistică Octavian Jighirgiu.

Reprezentaţiile vor avea loc tot în cartierul Obcini, de la ora 17.00 şi de la ora 19.00, pe str. Pictor Şerban Rusu Arbore, bl. B2, sc. A (blocurile ANL, în spatele benzinăriei OMV).

 

Marţi, 23 august

În memoria victimelor fascismului şi stalinismului

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” organizează la ora 12.00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, un simpozion însoţit de vizionări de filme şi prezentări de carte, sub genericul „În memoria victimelor fascismului şi stalinismului”, eveniment ce se înscrie anual între proiectele dedicate de bibliotecă şi de Consiliul Judeţean Suceava cultului eroilor, memoriei şi pedagogiei memoriei, victimelor celor două regimuri totalitare ale secolului trecut, nazismul şi stalinismul.

Proiectul se află la a zecea ediţie şi a fost iniţiat în 2006 de scriitoarea Angela Furtună, care a organizat anual expoziţii de carte, dezbateri publice şi prezentări de carte şi de film.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de acasă….
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de acasă…0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei