Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2016 - Anul XXI, nr. 192 (6305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal la Arbore

O familie şi-a ridicat o colibă pe malul apei, deşi a primit loc de casă şi un ajutor de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie de etnie romă din Arbore, formată din patru membri, este la un pas de a fi evacuată din coliba în care s-a aciuat de o perioadă de timp, pe malul unui râu. Cel care vrea să îi evacueze este primarul din Arbore, Dan Vasile Tiperciuc, care a explicat că respectiva construcţie este ilegală, dar mai ales foarte periculoasă chiar pentru oamenii care stau în ea. Asta pentru că se află în albia pârâului Solca, iar în caz de creştere a debitului s-ar putea ajunge uşor la o tragedie. Primarul a explicat că oamenii au primit loc de casă şi un ajutor de urgenţă, după ce fosta locuinţa le-a fost distrusă de un incendiu, însă aceştia au irosit banii.

Mihai Puşcaşu şi soţia sa, Maria Cherar, împreună cu doi dintre copiii lor, spun că stau în coliba de pe malul apei pentru că nu au un acoperiş deasupra capului. Mihai Puşcaşu a început chiar să protesteze de câteva zile în faţa Primăriei comunei Arbore, ameninţând că îşi va da foc dacă locuinţa îi va fi demolată.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, primarul Dan Vasile Tiperciuc spune că Mihai Puşcaşu nu este nicidecum o victimă.

“Casa lor a ars în anul 2011, iar în urma acestui incendiu au primit spre folosinţă, cu titlul gratuit, 5 ari de teren. Au primit şi un ajutor de urgenţă, însă nu ştiu ce au făcut cu banii. Cert este că nu au ridicat nimic pe acel teren. Acea colibă nu are autorizaţie şi nici nu are cum avea. La Arbore au mai fost oameni care au murit la inundaţii şi nu vreau să fiu răspunzător pentru astfel de nenorociri. Dacă nu vor înţelege, vor fi evacuaţi cu forţa de acolo”, spune primarul.

Primarul a declarat chiar că îi poate ajuta cu materiale de construcţii pe oameni, dacă vor să-şi ridice o casă pe terenul pe care l-au primit de la primărie.

Mihai Puşcaşu şi soţia sa, Maria Cherar, au fost implicaţi în ultimii ani în mai multe conflicte violente cu membrii altei familii de romi din Arbore. În urma unei agresiuni, Maria Cherar a suferit leziuni grave, în urma căreia a rămas cu grad de infirmitate. Oamenii spun că au părăsit de nevoie satul şi s-au adăpostit pe malul apei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie şi-a ridicat o colibă pe malul apei, deşi a primit loc de casă şi un ajutor de urgenţă.
 Vizualizări articol: 5356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O familie şi-a ridicat o colibă pe malul apei, deşi a primit loc de casă şi un ajutor de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucovinean trimis de
(18 aug 2016, 12:08:41
La munca'n plm-ul meu de putori ordinare.Pentru rasa asta spurcata ar trebui facute legi speciale si aplicate la sange.
2.   Bucovinean trimis de
(18 aug 2016, 12:15:22
La munca cu putorile...c.i.o.r.i.l.e
Huooo

Monitorule mai lasa-ne un pic sa respiram....nu am scris nimic injurios si neadevarat.De ce stergi toate comentariile.
Rasa asta e din ce in ce mai prezenta in orasul nostru si din ce in ce mai agresiva mai ales in zona centrala.Cred ca autoritatile ar trebui sa renunte la un pumn de voturi de la ei si sa le dea un sut in fund spre India.
3.   Bucovinean trimis de
(18 aug 2016, 12:20:27
Rasa asta e din ce in ce mai prezenta in orasul nostru si din ce in ce mai agresiva mai ales in zona centrala.Cred ca autoritatile ar trebui sa renunte la un pumn de voturi de la ei si sa le dea un sut in fund spre India.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei