Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2016 - Anul XXI, nr. 191 (6304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucrări pe DN 17

Strat de uzură pe sectorul Vatra Dornei – Mestecăniş, pentru reducerea riscului de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrări de turnare a unui nou strat de uzură au început de câteva zile pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, în zona municipiului Vatra Dornei, urmând a continua în următoarea lună de zile pe mai multe sectoare, pe tronsonul Vatra Dornei - Mestecăniş. Lucrările au fost solicitate de Poliţia Rutieră din prima parte a anului trecut. Noul strat de uzură a fost solicitat pentru a asiguraun grad de aderenţă mai bun, problemele apărând atunci când şoseaua devine umedă. Poliţiştii au transmis că există suspiciunea că unele accidente s-au produs şi din cauza aderenţei scăzute, în condiţii de carosabil umed. În zonele de şosea aflate la altitudini ridicate este o regulă ca asfaltul turnat să fie de o calitate superioară, asta pentru că, din cauza condiţiilor meteorologice, problemele de aderenţă apar mult mai des. După această solicitate Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a solicitat efectuarea unei expertize privind gradul de rugozitate al drumului.

Rezultatele nu au fost făcute publice, însă cert este că lucrările pentru noul strat au fost aprobate. Oficialii de la Drumuri Naţionale spun că acest strat este o măsură de siguranţă în plus şi în nici un caz nu se poate da vina pe calitatea drumului pentru accidentele din ultimii ani.

Inginerul Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, care coordonează activitatea CNADNR în zona Moldovei, ne-a explicat că aderenţa carosabilului are limite, maxime şi minime. Traficul scade în timp gradul de aderenţă.

„Acest grad de aderenţă scade, însă nu a fost niciodată sub limita minimă prevăzută de lege. Periodic trebuie însă intervenit cu un strat nou, pentru creşterea rugozităţii”, a explicat inginerul Ovidiu Laicu.

El a precizat că lucrările care se efectuează acum în zona Vatra Dornei vor continua pe sectoarele considerate periculoase şi vor fi finalizate în aproximativ o lună de zile.

Noul strat de asfalt ar trebui să asigure un grad de aderenţă mai bun şi un risc mai scăzut de derapaje şi implicit de accidente. Un adevăr este că principala cauză a accidentelor de pe DN 17 este viteza excesivă sau neadaptată în curbe periculoase, de multe ori inconştienţa şoferilor fiind imposibil de combătut prin orice măsură de siguranţă. 

DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, este, statistic, cel mai periculos drum din judeţul Suceava. Pe acest drum au loc cele mai multe accidente rutiere grave, soldate cu decese ori vătămări corporale grave. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strat de uzură pe sectorul Vatra Dornei – Mestecăniş, pentru reducerea riscului de accidente.
 Vizualizări articol: 2200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Strat de uzură pe sectorul Vatra Dornei – Mestecăniş, pentru reducerea riscului de accidente5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei