Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2016 - Anul XXI, nr. 191 (6304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Estimare

35.000 de turişti au vizitat deja judeţul Suceava în această lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 35.000 de turişti au vizitat judeţul Suceava de la lansarea programului Consiliului Judeţean Suceava „Hai în Bucovina”, pe 31 iulie a.c., şi până în momentul de faţă. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că estimarea a fost făcută împreună cu biroul de turism din cadrul instituţiei pe care o conduce, dar şi cu asociaţiile profesionale de turism din judeţ. Gheorghe Flutur a spus că la estimare s-a luat în calcul un grad de ocupare a unităţilor de cazare de minimum 60% şi o perioadă medie de şedere în judeţ de trei nopţi. „Discutăm despre un număr destul de bun de turişti şi urmează ca Direcţia de Statistică să prezinte datele oficiale. Important este că a crescut numărul de turişti şi sperăm ca acest lucru să se întâmple şi în continuare”, a spus şeful administraţiei judeţene. El a arătat că, potrivit datelor oficiale, în toată luna august a anului trecut judeţul Suceava a fost vizitat de 43.000 de turişti.

Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de ieri s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor de turism din judeţul Suceava, urmând ca lunea viitoare să aibă loc un alt rând de discuţii. Flutur a spus că în şedinţa de ieri au avut loc primele discuţii pentru pregătirea programului de târguri de promovare naţionale şi internaţionale pentru toamna acestui an. Preşedintele CJ Suceava a arătat că se are în vedere Târgul de Turism din Bucureşti, precum şi organizarea unor târguri de turism în Cluj, Budapesta (Ungaria), dar şi în Italia, la Milano. Gheorghe Flutur a arătat că după ce vor începe cursele aeriene Suceava – Londra şi retur se are în vedere organizarea unui târg de promovare a judeţului şi în acest oraş.

„Am avut această primă discuţie pentru că am vrut să ştiu care sunt priorităţile în acest domeniu, zonele care au un potenţial mare de a atrage turişti, dar şi pentru a face un calendar comun de evenimente. Intenţionăm să încheiem un parteneriat între Consiliul Judeţean şi asociaţiile de turism, dar şi cu Universitatea <Ştefan cel Mare>”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul şedinţei de la începutul săptămânii viitoare va fi analizată şi strategia de turism a judeţului Suceava, urmând să fie stabilite priorităţile din acest domeniu. „Ne vom axa pe partea de promovare, dar şi pe crearea unor reguli şi a unor ghiduri interne, astfel încât să avem o promovare unitară şi să nu ne trezim că ieşim din nişte tipare care nu ne-ar ajuta”, a declarat Flutur.

Marele program turistic al Consiliului Judeţean „Hai în Bucovina” a fost lansat pe 31 iulie cu un prim proiect, Luna Diasporei.

 

Cetatea de Scaun şi Muzeul de Istorie au avut peste 32.000 de vizitatori în două săptămâni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că în ultimele două săptămâni Cetatea de Scaun şi Muzeul de Istorie au avut împreună peste 32.000 de vizitatori. Gheorghe Flutur a precizat că numai la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Cetatea de Scaun a Sucevei, au fost vândute 12.901 bilete. „Asta în condiţiile în care am avut două lucruri care a făcut ca numărul de vizitatori să nu fie mai mare, şi anume ploaia de vineri, dar şi ziua de sâmbătă, când a fost doliu naţional. Numai duminică s-au dat aproape 8.000 de bilete, un lucru îmbucurător”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Cetatea de Scaun reprezintă un obiectiv care atrage un număr mare de turişti, motiv pentru care trebuie găsite soluţii pentru a asigura un acces mai facil. Preşedintele CJ Suceava a amintit că începând cu ediţia de anul viitor, festivalul medieval va fi internaţional, motiv pentru care trebuie gândit la un acces mai uşor pentru turişti. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că în perioada următoare în Suceava vor avea loc evenimente importante, amintind de Festivalul Bucovina Rock Castle, de Festivalul Internaţional de Film Amator UNICA, dar şi de Suceava Air Show, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Preşedintele CJ Suceava a amintit că pe 27 august, în judeţ vor fi prezenţi premierii României şi Poloniei, administraţia judeţeană invitându-i pe cei doi oficiali să viziteze şi Cetatea de Scaun a Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 35.000 de turişti au vizitat deja judeţul Suceava în această lună.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
35.000 de turişti au vizitat deja judeţul Suceava în această lună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei