Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2016 - Anul XXI, nr. 191 (6304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Posibile nereguli

Reclamaţii la Ministerul Educaţiei în cazul unui concurs pentru ocuparea unui post la şcoala din Broşteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a fost sesizat despre o posibilă încălcare a legislaţiei în cazul unui concurs pentru ocuparea unui post de bucătar la Grupul Şcolar „Nicolae Nanu” din Broşteni, instituţie aflată în strânsă legătură cu Primăria Broşteni. Iulian Dumitrescu este de părere că totul a avut un scop precis, mai exact avantajarea unei persoane anume.

„Acel anunţ a fost pus pe uşa secretariatului Grupului Şcolar <Nicolae Nanu> în data de 26 iulie 2016, într-o perioadă în care şcoala era închisă datorită vacanţei, motiv pentru care cei interesaţi de participarea la concurs nu s-au putut informa. Mai mult, nici Primăria oraşului Broşteni nu a făcut public acest concurs. Totul a avut un scop bine determinat. Mai exact, administratorul Primăriei Broşteni a avut interesul de a-şi angaja soţia pe acest post. Directorul şcolii a pus anunţul după data la care nu se mai puteau depune dosarele pentru participarea la concurs, creând astfel premisele avantajării unei persoane”, a arătat Iulian Dumitrescu.

Întâmplător sau nu, singurul dosar depus şi acceptat pentru concursul programat în data de 30 august este cel al soţiei administratorului Primăriei Broşteni. Contactat telefonic, Gheorghe Pancu, directorul Grupului Şcolar „Nicolae Nanu” din Broşteni, spune că a respectat procedura ad-literam.

„Am respectat procedura aşa cum prevede legea. Pe 19-20 iulie s-a afişat anunţul pe geamul de la intrarea în clădire, inclusiv toate condiţiile necesare, cu termen 3 august pentru depunerea dosarului. Pe data de 4 august s-au verificat dosarele, iar din câte ştiu a fost depus un singur dosar. Oricum, nu au fost condiţii prea drastice, şi asta pentru că am dorit ca acest post să se ocupe, având în vedere că nici nu este remunerat foarte bine, ci cu salariul minim pe economie”, a declarat Gheorghe Pancu.

Totuşi, bărbatul care a sesizat „discreţia” din jurul acestui concurs pentru postul de bucătar crede că a fost vorba de o „dedicaţie evidentă”.

„Vă rog să luaţi act referitor la cele semnalate de mine şi, având în vedere că pe 30 august 2016 este programat concursul pentru ocuparea postului în care s-a depus un singur dosar, şi anume al soţiei administratorului Primăriei Broşteni, singura care ştia despre acest post, vă rugăm anularea sau amânarea acestui concurs. În aceste fel se poate da posibilitatea mai multor persoane să participe la concurs într-o zonă în care şomajul este foarte ridicat, iar orice loc de muncă este bine-venit. Consider că în acest caz s-a comis un abuz în serviciu şi, de asemenea, ne aflăm într-un flagrant conflict de interese administrativ din partea celor cărora le revenea sarcina de a publica date despre concurs şi nu au făcut-o”, este mesajul din scrisoarea trimisă Ministerului Educaţiei din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reclamaţii la Ministerul Educaţiei în cazul unui concurs pentru ocuparea unui post la şcoala din Broşteni.
 Vizualizări articol: 2672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reclamaţii la Ministerul Educaţiei în cazul unui concurs pentru ocuparea unui post la şcoala din Broşteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei