Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2016 - Anul XXI, nr. 191 (6304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

A cui e vina?

Cea mai aglomerată staţie de transport public din Suceava, sufocată de gunoaie şi distrusă periodic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai utilizate staţii de aşteptare pentru transportul public din municipiul Suceava, staţia Centru, de pe partea unde se merge spre Burdujeni, este zi de zi transformată într-un fel de buncăr de gunoi, mulţi dintre cei care vin să aştepte acolo un mijloc de transport sau doar îşi pierd timpul pe acolo, în grupuri, lăsând în urmă cantităţi impresionante de gunoi – pe jos şi pe scaunele de aşteptare. Periodic, băncuţele de aşteptare sunt distruse, din teribilism sau din cauza folosirii lor neadecvate.

În staţie nu se află decât un coş de gunoi, la stâlpul de iluminat public, pe marginea străzii, dar nu vezi pe nimeni aruncând acolo ambalajele de mâncare, cutiile de bere sau pachetele goale de ţigări, comoditatea fiind mult prea mare. Cei mai civilizaţi aruncă gunoaiele în nişte cutii de carton puse de vânzătoarele de la magazinaşele din staţie, din loc în loc, cât mai aproape de bănci, pentru că altfel tot ele au de strâns mormanele ce rămân în urmă.

Dacă femeile respective nu ar ieşi din când în când, cu rândul, să măture mormanele de coji de seminţe, scrumul şi chiştoacele de ţigări care rămân în urma „petrecăreţilor” cerşetori, a vecinilor de pe Mirăuţi, care au acolo punct de întâlnire, a celor care aşteaptă autobuzul sau microbuzul să ajungă prin cine ştie care sat sau într-un cartier al Sucevei, nu s-ar mai putea intra deloc în staţie, de câte gunoaie se adună într-o zi.

Chiar şi aşa, imaginea staţiei de aşteptare este dezolantă. Chiar de a fost refăcută recent, când s-a schimbat şi trotuarul din faţa staţiei, fiind montate pavele, plăcile de gresie puse pe jos au dispărut de pe un sfert din suprafaţa staţiei, iar cele rămase sunt pătate cu o mixtură din zaţul cafelelor vărsate şi scrumul ţigărilor aruncate pe jos, ca un gest absolut natural, de majoritatea celor ce fumează acolo.

Nici staţia de vizavi nu ar arăta prea bine dacă nu ar fi fost refăcută în prima jumătate a anului, când au fost montate plăci de plexiglas în locul geamurilor sparte de huligani. Chiar şi aşa, de cum a fost modernizată staţia, imediat s-au găsit unii să îi umple pereţii de afişe, puse claie grămadă.

Repunerea plăcilor lipsă şi montarea unor coşuri de gunoi suplimentare nu este o problemă pentru municipalitatea suceveană, care se va ocupa curând de remedierea acestor deficienţe, rămâne însă o mare problemă, cea a curăţeniei din staţie şi a lipsei de civilizaţie a unora dintre cei care o tranzitează, care lasă în urmă o imagine dezolantă, transformând această zonă din Centru într-o pată pe obrazul municipalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai aglomerată staţie de transport public din Suceava, sufocată de gunoaie şi distrusă periodic.
 Vizualizări articol: 3593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cea mai aglomerată staţie de transport public din Suceava, sufocată de gunoaie şi distrusă periodic5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei