Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2016 - Anul XXI, nr. 191 (6304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ateliere

Elevii şcolii de vară „Mâini dibace, minţi agere” şi-au expus creaţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

70 de elevi şi preşcolari din judeţ au fost, vreme de patru săptămâni, cursanţii celei de-a doua ediţii a Şcolii de vară „Mâini dibace, minţi agere”, proiect ce a implicat participanţii în activităţi inedite precum ateliere de pictură bizantină, sculptură în lemn, cusături tradiţionale. 

Icoane bizantine, casete şi cutii de creioane din lemn, ornamentate prin sculptură, cusături tradiţionale, cruciuliţe, brelocuri şi brăţări împletite au fost rodul muncii celor mici la final de proiect. De asemenea, participanţii au învăţat tehnici noi de lucru cu hârtia: quilling şi origami şi au personalizat multe lucruri utilizând tehnica şerveţelului. Lucrările lor au putut fi admirate în diferite etape de lucru la magazinul Real în câteva activităţi demonstrative.

Obiectele realizate de copiii participanţi la activităţi au putut fi admirate la expoziţia-concurs ce a fost deschisă duminică, 14 august, între orele 8-13 şi 18-20, şi luni, 15 august, între orele 8-12, în anexa Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni, municipiul Suceava, str. Mircea Damaschin nr. 2A. Este şi locul în care s-au desfăşurat majoritatea activităţilor de la secţiunea „Ne jucăm şi învăţăm”, precum şi atelierele de pictură bizantină, sculptură în lemn, cusături tradiţionale. 

Amintim că proiectul a fost organizat de Asociaţia „Mereu tineri”, în colaborare cu Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava şi a fost realizat cu sprijinul Municipiului Suceava şi al Consiliului Local. Parteneri ai proiectului au fost Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava, dar şi Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” şi Real Hypermarket Suceava.

„Au fost patru săptămâni foarte solicitante pentru noi, organizatorii, dar şi pentru copiii participanţi. Şi cu toate acestea, interesul copiilor a depăşit aşteptările noastre. Ne-am bucurat nespus de obiectele realizate. Dincolo de şansa câştigării unui premiu, toţi participanţii, deopotrivă, coordonatori şi cursanţi, suntem nişte câştigători. Ne-a îmbogăţit experienţa întâlnirii. Şi până la urmă, şcoala de vară a fost pretextul acestor întâlniri”, au transmis organizatorii.

Programul detaliat al activităţilor poate fi consultat pe blogul Asociaţiei Mereu Tineri: http://asociatiamereutineri.blogspot.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolii de vară „Mâini dibace, minţi agere” şi-au expus creaţiile.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şcolii de vară „Mâini dibace, minţi agere” şi-au expus creaţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei