Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2016 - Anul XXI, nr. 191 (6304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Despre aroganţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A trecut parcă o veşnicie de la finala de dublu pierdută de Mergea şi Tecău la Olimpiadă şi totuşi abia acum îmi vine sorocul de a scrie despre ea. Ai noştri au pierdut la un dublist clasat mai slab ca amândoi, combinat cu unul care a marcat istoria tenisului ca simplist. Nadal, acest pokerist al tenisului, şi-a jucat mai bine cărţile, teoretic mai slabe. Nu mai ţin socoteala aşilor cu serviciul doi pe care i le administra lui Federer, în perioada lor de glorie deplină, când elveţianul se deplasa spre exterior să mai lovească şi el cu forehandul, iar Nadal îi servea nonşalant la teu... N-a fost ca şi cum Mergea şi Tecău n-au făcut faţă, dimpotrivă. De fapt, era suficient ca amândoi românii şă-şi ţină serviciul în finalul decisiviului şi era gata. Iarăşi, n-a fost ca şi cum era ceva uşor. În fine, depăşind momentul, trebuie să recunosc că am rămas cu un sentiment de ciudă. Ştiu, ca şi ei, că puteau merge până la capăt.

Mai apoi, a făcut ceva valuri schimbul de replici dintre Cristian Tudor Popescu şi Florin Mergea. CTP l-a făcut direct răspunzător pe Mergea de înfrângere, punând cronicii un titlu ironic, Mergea a câştigat argintul. Cu toţii am văzut că jucătorul nostru a încheiat meciul cu câteva neforţate, unii chiar au consemnat asta, numai că CTP crede că el ştie de ce s-a întâmplat asta: pentru că Mergea a fost arogant tot meciul şi a vrut să-i arate lui Nadal ce tenis ştie el! Mai degrabă mi se pare aroganţă să susţii aşa ceva, ca şi cum n-ar fi loc de îndoială. Abia apoi Mergea se poate să fi fost arogant, pentru că i-a răspuns ironic, în loc să puncteze aplicat, la obiect. Apropo de CTP, mi-am amintit de previziunile bazate pe speculaţii psihologice continue la meciurile comentate cândva la tv, previziuni care ieşeau mai mereu pe dos, dar asta nu-l împiedica să le găsească un nou sens, şi tot aşa... Priceperea sa în acest domeniu al minţii umane mi-a apărut în toată splendoarea sa când i-a transmis Mariei Olaru că toate abuzurile despre care gimnasta vorbeşte în cartea sa trebuiau dezvăluite atunci, când s-au întâmplat! Mda, când eşti cyborg, ai pretenţii ca şi alţii să fie roboţi, chiar dacă sunt minori. Închei cu o paranteză: a doua zi, după ce salvase meciul de nenumărate ori, Nadal a încheiat şi el cu o neforţată semifinala cu del Potro. N-am aflat să-i fi reproşat cineva că e arogant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre aroganţă.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Despre aroganţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Common sense is super-power trimis de
(18 aug 2016, 01:57:23
tocmai asta mi-a amintit cineva azi, si asta pare ca-i lipseste lui CTP; se cred atot destept, critica in stinga si-n dreapta, toti sint niste idioti, iar el le stie pe toate. Tennisul este jocul cu erorile si talentul; uneori functionesza mai bine decit celelalte si invers. I s-a intimplat sa-i mearga un game prost si astat tot, si asta se poate datora nu neaparat lui, partenerului sau oponentilor. Este adevarat ca M Lopez este mai slab clasat decit fiecare dintre romani, iar Nadal a fost jucator de simple; sa inseamne asta ca Federer & Wawrinca nu si-au meritat aurul, sau din start erau niste outsid-eri????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei