Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2016 - Anul XXI, nr. 179 (6292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Local Suceava

Finanţarea Festivalului Medieval, rediscutată mâine, într-o şedinţă extraordinară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni se vor întruni miercuri, de la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară, convocată de viceprimarul Lucian Harşovschi, care deţine temporar prerogativele de primar al Sucevei, pentru a rediscuta finanţarea organizării celui mai important eveniment cultural organizat în Suceava, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

La şedinţa ordinară de joia trecută, alocarea sumei de 200.000 de lei, solicitată de Muzeul Bucovinei, pentru organizarea a 120 de spectacole cu specific medieval (câte 30 de spectacole pe zi, timp de patru zile, susţinute de 20 de trupe de actori amatori şi profesionişti din ţară), a fost respinsă, în lipsa unui singur vot „pentru”.

Votul negativ al consilierilor PSD şi ALDE a fost motivat de faptul că nu a fost supus aprobării un amendament prin care au solicitat acces gratuit la Festivalul de Artă Medievală pentru locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ, deşi nu era clar cum se putea face acest lucru, în condiţiile în care nu există o taxă de participare la eveniment, ci se plăteşte doar vizitarea cetăţii, la tarifele stabilite de Consiliul Judeţean, valabile pe tot parcursul anului.

De data aceasta, aprobarea proiectului de hotărâre este sigură, în condiţiile în care voturile ALDE vor fi necondiţionat date în favoarea organizării Festivalului Medieval.

„Consilierii ALDE vor vota <pentru>  indiferent de ce poziţie adoptă PSD. Festivalul Medieval 2016 de la Suceava va avea loc cu siguranţă”, a precizat liderul grupului de consilieri, Ovidiu Milici.

Practic, chiar de nu vor putea fi prezenţi toţi consilierii locali PNL şi PMP, care împreună au majoritatea, dar una fragilă, în care lipsa unui singur om poate duce la blocarea proiectelor pe care le susţin – ceea ce s-a şi întâmplat săptămâna trecută, cu votul favorabil al celor din ALDE, rezultatul final este foarte previzibil.

Aleşii locali suceveni au fost convocaţi la o şedinţă extraordinară la scurt timp după redeschiderea Muzeului Bucovinei şi a Cetăţii de Scaun.

„Numărul mare de vizitatori ai acestor obiective turistice indică faptul că oamenii îşi doresc astfel de evenimente, este de datoria noastră să deblocăm finanţarea festivalului. Evenimentele organizate de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în programele <Luna Diasporei> şi <Hai în Bucovina>, au în centru municipiul Suceava, ceea ce ne aduce un plus de imagine, dar şi beneficii economice. Este de datoria noastră să facem tot posibilul să se desfăşoare un astfel de eveniment şi am speranţa că toţi aleşii locali vor da un vot favorabil”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava, programată pentru perioada 11 – 14 august 2016, s-ar putea dovedi a fi cel mai mare festival medieval din ţară, în condiţiile în care cel de la Sighişoara, cu o îndelungată tradiţie, a fost anulat din cauza unei decizii a municipalităţii respective.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţarea Festivalului Medieval, rediscutată mâine, într-o şedinţă extraordinară.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Finanţarea Festivalului Medieval, rediscutată mâine, într-o şedinţă extraordinară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei