Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2016 - Anul XXI, nr. 179 (6292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu e bine nici aşa

„Cocoaşele” din curba morţii de la Prisaca Dornei, contestate vehement de localnici şi de primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Limitatoarele de viteză tip „spinare de măgar” montate pentru prevenirea accidentelor rutiere în „curba morţii” de pe DN 17, din localitatea Prisaca Dornei, în locul unde şapte oameni au murit în accidente, sunt contestate vehement de oamenii care locuiesc în zonă, aceştia solicitând scoaterea acestora şi cerându-i ajutor primarului comunei Vama, Nicolai Baltag, care le dă dreptate oamenilor şi a transmis deja două petiţii către Prefectura Suceava şi Compania de Drumuri Naţionale.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, primarul Baltag a explicat de ce „spinările” nu mai sunt dorite, deşi chiar comunitatea locală solicita măsuri pentru a nu mai avea loc tragedii în zonă.

„Celelalte măsuri luate sunt bune, însă aceste cocoaşe nu au ce căuta pe un  drum naţional-european, numai la Prisaca Dornei sunt. Pe lângă zgomotul pe care îl îndură oamenii permanent cred că acestea reprezintă un risc în plus de accidente, nu o măsură de prevenire. Foarte des, văd şoferi care le ocolesc şi intră pe contrasens. În plus, mai ales iarna, există riscul ca aceste cocoaşe să contribuie la accidente, maşinile vin cu viteză dinspre Câmpulung Moldovenesc, iar când trec peste acestea se poate pierde uşor controlul asupra volanului”, a explicat primarul.

Cele două rânduri de „spinări”, de 12-15 centimetri, sunt dispuse pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Vama, înainte de intrarea în curba în care au avut loc accidentele în care au murit şapte oameni.
Primarul spune că benzile rezonatoare, indicatoarele de avertizare şi macheta cu autospeciala cu radar dispusă la marginea drumului sunt măsuri eficiente, nu însă şi aceste limitatoare cunoscute ca „spinări de măgar”.

„Cred că dacă un echipaj de poliţie ar acţiona în fiecare zi timp de câteva ore în acea zonă ar fi cea mai eficientă măsură de prevenire a accidentelor rutiere”, a mai spus primarul din Vama.

Rămâne de văzut care va fi răspunsul celor de la Compania de Drumuri Naţionale faţă de această solicitare. Un cuvânt vor avea de spus şi cei de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava. De remarcat este că după amenajările realizate în această curbă nu au mai avut loc accidente rutiere grave.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa la începutul lui aprilie 2015 în curba de la intrarea în Prisaca Dornei dinspre Câmpulung Moldovenesc după ce un tir încărcat cu lemne s-a răsturnat în curtea unei case. Cei trei morţi erau bărbaţii din cabina autotrenului. În aceeaşi curbă, în luna mai 2013, alte patru persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un alt tir plin cu lemne s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case. Atunci au murit cei doi bărbaţi din cabină, dar şi doi localnici, un bărbat şi fiica sa, care se aflau în curtea casei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cocoaşele” din curba morţii de la Prisaca Dornei, contestate vehement de localnici şi de primar.
 Vizualizări articol: 6068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„Cocoaşele” din curba morţii de la Prisaca Dornei, contestate vehement de localnici şi de primar5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 aug 2016, 16:47:26
Bine ca au scos camerele fixe care, intradevar, erau prost montate. Dar aici, ar fi fost ideala o camera sau 2 cu limitare la 40 sa vezi cati bani produceau. Ai depasit limitarea, poza si amenda acasa.
Parerea mea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei