Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2016 - Anul XXI, nr. 179 (6292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Republică, măreaţă vatră!

Garsonieră vândută la preţ de canapea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Republica Rădăuţi recidivează. De această dată cu vânzări de imobile la preţuri ridicole. Totul a ieşit la iveală după ultima şedinţă de Consiliu Local, în care s-a aflat că o garsonieră s-a vândut la preţ de canapea. Golănia a fost sesizată şi s-a încercat repararea ei, numai că lucrurile sunt atât de complexe încât probabil şi procurorii vor avea mult de furcă pentru a face lumină. Şi asta pentru că se pare că nu este vorba de un caz accidental, ci de mai multe cedări de imobile la preţuri care sfidează orice urmă de bun-simţ.

 

În şedinţa de Consiliu Local din luna iulie, pe ordinea de zi consilierii din Rădăuţi au avut de adoptat un proiect de hotărâre privind vânzarea unei garsoniere cu o suprafaţă utilă de 12,45 mp, 1,95 mp WC comun şi 2,29 mp hol comun, amplasată pe strada Oborului. Proiectul era însoţit şi de un raport de evaluare în care se arăta că preţul de piaţă este de 22.280 de lei, fără TVA, sumă stipulată şi în proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

Până aici, toate bune şi frumoase. Numai că, respectivul imobil era deja vândut din noiembrie 2015, atenţie, la preţul total de 2.707 lei, adică preţul unei canapele.

Practic, garsoniera a fost înstrăinată de Primăria Rădăuţi fără a exista o hotărâre de Consiliu Local şi în baza unui raport de evaluare care nu are nici o legătură cu realitatea. Cineva a sesizat aceste nereguli şi a încercat să repare prostia de la finele anului 2015.

Chiar dacă nu mai era proprietar al imobilului de aproximativ jumătate de an, Primăria Rădăuţi solicită unui expert evaluator ANEVAR să efectueze un raport de specialitate privind valoarea de piaţă a garsonierei din strada Oborului, nr. 8. Evaluarea este întocmită în luna mai şi plătită, surpriză din nou, nu de Primăria Rădăuţi, ci de noul proprietar, o anume familie Rusu, care a achitat 400 de lei.

 

Absurdul la el acasă: „avans” la un contract deja încheiat şi perfectat

Şi pentru ca absurdul să fie dus la final, în şedinţa de Consiliu Local Rădăuţi din data de 28 iulie 2016, în proiectul de hotărâre de Consiliu Local apare „vânzarea directă a imobilului” la preţul de 22.280 de lei, fără TVA. Din această sumă se menţionează că se deduce suma de 2.707 lei reprezentând „avans”.

Termenul de „avans” este o noţiune care nu are legătură cu realitatea şi asta pentru că în noiembrie 2015 între Primăria Rădăuţi şi familia Adrian şi Alina Rusu s-a încheiat un contract de vânzare-cumpărare extrem de clar. În acel contract nu se specifică despre nici un avans, nu are nici statutul de antecontract şi nu există vreo altă menţiune care să conducă la ideea că a fost doar o primă tranşă dintr-un total anume.

În plus, în chitanţa nr. 77.805 din data de 2 decembrie 2015 achitată de familia Rusu la Primăria Municipiului Rădăuţi se arată că s-a plătit suma de 2.707 lei reprezentând „contravaloarea apartamentului din strada Oborului, nr. 8”.

Aşadar, se pune întrebarea: cum poţi vinde de două ori acelaşi imobil? Probabil că la Rădăuţi există şi căi legale. Deocamdată, hotărârea de Consiliu Local privind revânzarea imobilului din strada Oborului, nr. 8 nu a trecut, primind vot negativ din partea unora dintre aleşii locali.

 

Bogdan Loghin: „Totul a mers din inerţie, inclusiv în ceea ce priveşte vânzarea unor apartamente aparţinând ANL

Bogdan Loghin, viceprimarul cu atribuţii de primar din noiembrie-decembrie 2015, cel care a şi semnat contractul de vânzare-cumpărare, spune că tranzacţia s-a derulat în baza „unei inerţii care exista la Primăria Rădăuţi”.

Fostul şi actualul viceprimar recunoaşte că ar putea fi şi alte contracte la fel de păguboase pentru Primăria Rădăuţi.

„Evaluarea iniţială a fost făcută de doamna Ruscior Lucica, şefa Compartimentului Locativ, care a ieşit la pensie la începutul acestui an. Nu sunt în măsură să mă pronunţ pentru a spune dacă totul a fost legal. Probabil că nu e sigurul caz de acest fel, dar ştiu că totul a mers din inerţie, inclusiv în ceea ce priveşte vânzarea unor apartamente aparţinând ANL”, a spus Bogdan Loghin.

Viceprimarul din Rădăuţi recunoaşte că vânzarea garsonierei din strada Oborului, nr. 8 nu a făcut obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local, dar se apără şi spune că până să-şi pună şi el semnătura au existat alte trei semnături, „inclusiv a secretarului”.

„Eu nu aveam prea multă experienţă administrativă, dar pot spune că rezoluţia a fost dată <conform celor legale>”, a concluzionat Bogdan Loghin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garsonieră vândută la preţ de canapea.
 Vizualizări articol: 8810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 21 voturi
Garsonieră vândută la preţ de canapea5.0521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei