Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2016 - Anul XXI, nr. 179 (6292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect pilot

Elevii şcolii din Gălăneşti vor învăţa de pe tablete, iar profesorii vor trece notele în cataloage electronice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălăneşti a fost inclusă de Fundaţia Orange pe lista scurtă a celor zece şcoli din ţară care vor fi incluse în proiectul pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial „Digitaliada”.

„Proiectul-pilot are ca scop îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor la materiile matematică şi TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor tradiţionale”, anunţă iniţiatorii proiectului.

Mai exact, elevii şcolii vor primi tablete, iar în şcoală va fi creat un Centru informatic – o sală care va fi echipată şi dotată cu videoproiector, computere şi tablete. Aici se vor desfăşura orele de matematică şi TIC pentru clasele V-VIII, la care vor fi folosite materialele digitale oferite prin proiect.

Pe toată durata proiectului vor fi monitorizate folosirea materialelor digitale la clasă şi impactul acestora asupra performanţei elevilor. Unul dintre instrumentele de monitorizare va consta într-un catalog electronic completat de profesori, care le va permite părinţilor să urmărească activitatea şcolară a copiilor lor.

 

80 de şcoli din ţară, incluse în proiect

Şcolile câştigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanţi ai Fundaţiei Orange şi ai echipei de proiect. Peste 80 de şcoli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiţie în perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de şcoli au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare în teren şi interviuri cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ.

Şcolile alese au îndeplinit în cea mai mare măsură cerinţele competiţiei, prin cele mai bune dosare de aplicaţie şi demonstrând o preocupare semnificativă pentru utilizarea metodelor digitale în educaţie.

În perioada următoare, şcolile câştigătoare vor primi echipamente electronice şi materiale didactice digitale pentru clasele V-VIII, însoţite de planuri de lecţie. De asemenea, profesorii de matematică şi TIC din cele zece şcoli vor beneficia de training specializat, asistenţă şi consultanţă din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia.

Proiectul „Digitaliada” se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Generale de Învăţământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi este implementat de Fundaţia Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociaţia Actori Europeni, Asociaţia Cartea Daliei, Asociaţia Societatea Online şi Fundaţia Noi Orizonturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolii din Gălăneşti vor învăţa de pe tablete, iar profesorii vor trece notele în cataloage electronice.
 Vizualizări articol: 3743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şcolii din Gălăneşti vor învăţa de pe tablete, iar profesorii vor trece notele în cataloage electronice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei