Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2016 - Anul XXI, nr. 165 (6278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Municipiul Suceava

Amenzi de aproape 112.000 de lei date de poliţişti comercianţilor din Piaţa Mare şi Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat la control vineri dimineaţă actele producătorilor şi comercianţilor din Bazar şi din Piaţa Mare a municipiului Suceava. Au fost luate la puricat 118 societăţi comerciale şi o mare parte din producătorii de legume şi fructe au fost nevoiţi să le arate oamenilor legii actele conform cărora pot desfăşura activitatea de comercializare a produselor la tarabele pieţei.

Poliţiştii au descins la societăţile comerciale şi în zona tarabelor pieţei de dimineaţă şi au luat pe rând la control pe aproape toţi cei care aveau expusă marfa pentru vânzare. Au fost verificate provenienţa mărfurilor şi dacă acestea au fost introduse în gestiune, precum şi actele care le dau dreptul producătorilor să vină cu mărfurile în piaţă, dovedind că ei sunt producătorii legumelor şi fructelor expuse pe tarabe.

 

Cele mai multe nereguli au fost găsite la societăţile comerciale

Cele mai multe nereguli au fost constatate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii economice la societăţile comerciale, unde în regimul actelor au fost găsite nenumărate abateri. În cadrul acţiunii de prevenire şi combatere a evaziunii poliţiştii au verificat 118 societăţi comerciale, aplicând 50 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a acestor sancţiuni a fost de 111.800 de lei, fiind confiscate bani şi bunuri în valoare de 1140 lei. Cele vizate au fost mai ales societăţile comerciale din Bazar, precum şi din spatele Pieţei Mari din oraş.

 

Verificarea comercianţilor de legume şi fructe din piaţă a scos la iveală mai puţine abateri

Mare parte dintre cei controlaţi în piaţa agroalimentară au fost găsiţi cu acte în regulă. Ei ne-au povestit că atestatele emise de primăriile localităţilor din care provin au fost primele vizate de poliţişti.

„Noi avem atestat de la primărie, avem un carnet pe care scriem ce aducem în piaţă. La control au vrut să vadă dacă corespunde marfa, s-au uitat pe tarabă la marfă şi au confruntat-o cu cele pentru care avem drept în atestat”, ne-a povestit Gheorghe Dura, un producător-comerciant din Piaţa Mare. Costel Apărece, un alt comerciant de legume din piaţă, ne-a spus:„ S-au uitat la documente, provenienţa mărfii şi atestatele luate de la primării. La noi nu e problemă, că sunt în regulă toate. Au vrut să verifice concordanţa între produse şi ce scrie pe atestat.”

Inginerul Aurel Radiş, şeful Biroului de Investiţii din cadrul Direcţiei de Administrare a Pieţelor şi Bazarului, a detaliat care sunt actele necesare autorizării producătorilor de legume-fructe pentru a-şi putea comercializa marfa în piaţă.

”Producătorii sau comercianţii nu au nevoie de o documentaţie prea amplă. Producătorul are nevoie de atestat de producător particular de la primăria de domiciliu, de o copie după buletinul de identitate şi un contract pentru închirierea unei tarabe în piaţă. În cazul în care vinde produse lactate, comerciantul are nevoie de un certificat care să ateste starea lui de sănătate precum şi un alt atestat privind sănătatea animalelor de la care provin produsele. Dacă este producător agricol particular, el trebuie să aibă înscris în atestatul de producător exact structura culturilor pe care le produce el în proprietatea particulară. Vânzătorii sezonieri de ciuperci şi fructe de pădure îşi pot vinde produsele prin acceptul administratorului pieţei şi plătesc o taxă forfetară pentru tarabă, fără a semna un contract.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape 112.000 de lei date de poliţişti comercianţilor din Piaţa Mare şi Bazar.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi de aproape 112.000 de lei date de poliţişti comercianţilor din Piaţa Mare şi Bazar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei