Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2016 - Anul XXI, nr. 165 (6278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 18 iulie

Universitatea din Suceava dă startul înscrierilor pentru admiterea 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava desfăşoară, în perioada 18-29 iulie, prima sesiune de admitere pentru programele de licenţă şi masterat ale celor nouă facultăţi din cadrul instituţiei.

Pentru viitorii boboci ai USV, la programele de licenţă, oferta Universităţii din Suceava cuprinde 1.100 de locuri bugetate, la care se mai adaugă 168 de locuri destinate cetățenilor moldoveni, românilor din diasporă şi romilor. În plus, viitorii boboci care vor să aleagă învăţământul la distanţă au în ofertă 565 de locuri cu taxă. La programele de masterat, USV scoate la concurs 594 de locuri subvenţionate de stat şi 1.000 cu taxă.

Rectorul instituţiei, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a arătat că se aşteaptă la o uşoară creştere a numărului de viitori boboci, cu toate că numărul absolvenţilor  de liceu din actuala promoţie este cu 20% mai mic comparativ cu anul trecut.

„Ne aşteptăm la circa 2.400 de viitori boboci admişi la programele de studiu ale USV, la toate formele de învăţământ. E o uşoară creştere faţă de anul trecut, cu toate că în acest an numărul absolvenţilor de liceu şi al celor care s-au înscris la examenul de bacalaureat este mai mic”, a subliniat Valentin Popa.

Acesta prevede o creştere considerabilă a numărul studenţilor străini, cu precădere din Republica Moldova şi Ucraina, triplu faţă de momentul actual, ajungând la 300, în condiţiile în care USV a înfiinţat programe de masterat cu dublă diplomă pentru aceştia, studenţii dispun de o serie de facilităţi din partea USV etc.

 

Calendar

Calendarul de admitere, pentru sesiunea din vară, prevede ca înscrierea candidaţilor să se realizeze în intervalul 18-25 iulie, exceptând zilele de sâmbătă şi duminică.

Probele la facultăţile care organizează examen de admitere se vor desfăşura în zilele de 23 şi 25 iulie, urmând ca rezultatele concursului de admitere să se afişeze pe data de 25 iulie.

În intervalul 18 - 29 iulie este programată sesiune de înmatriculări, pasul obligatoriu pentru obţinerea statutului de student.

Date privind dosarul de înscriere, programul comisiilor de înscriere, precum şi locaţii ale USV se regăsesc pe pagina electronică a universităţii – www.admitere.usv.ro. 

Admiterea la USV se organizează în două sesiuni.

Cea din toamnă va debuta în data de 5 septembrie 2014,  candidaţii având posibilitatea de a se înscrie la specializările unde au rămas locuri neocupate.

 

Admitere pe bază de dosar

Facultăţile USV vor menţine modalitatea de admitere de anul trecut, notele obţinute la probele scrise ale bacalaureatului şi media de la bacalaureat urmând să fie criteriile principale de admitere la USV, în anul academic 2016-2017.

Astfel, admiterea din acest an se va face doar pe baza mediei şi a notelor de la bacalaureat. Excepţie fac facultăţile de Ştiinţe ale Educaţiei şi de Educaţie Fizică şi Sport, unde se va susţine fie o probă de abilităţi, fie o probă sportivă, în funcţie de facultate.

Mediile sau notele obţinute de candidaţi în timpul anilor de liceu nu vor fi luate în considerare la calculul mediei de admitere de la USV. Formulele de admitere pot fi consultate tot pe site-ul instituţiei.

În cazul programelor de masterat, pe lângă nota de la examenul de licenţă, candidaţii trebuie să susţină un interviu, ponderea acestuia în media finală contând în proporţie de 20 până la 70%.

 

Taxe mai mari, de la toamnă

Noul an universitar va aduce taxe mai mari pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”, reprezentanţii instituţiei majorând taxele de studiu pentru programele de licență, masterat și doctorat cu o medie de circa 16%.

Concret, pentru domeniile de licenţă de la cele nouă facultăţi ale USV, creşterea se situează între 100 şi 800 de lei, iar pentru domeniile de masterat, majorările sunt cuprinse între 100 şi 600 de lei.

Cât priveşte programele de licenţă ale USV, cea mai însemnată majorare a fost făcută la Calculatoare, unde taxele au crescut cu 600 de lei (pentru primul an de studiu) şi cu 800 de lei (pentru anii II, III şi IV). Astfel suma anuală pe care un student trebuie să o plătească universităţii a ajuns la 3.300 de lei (de la 2.700 pentru primul an, respectiv 2.500 de lei, pentru anii II, III şi IV).

Referitor la taxele de cazare, în următorul an universitar, studenţii USV vor plăti taxe similare celor din anul de studiu în curs.

 

Burse speciale

Pentru anul I de studiu, primilor trei studenți cu taxă de la mai multe programe de studii – conform criteriilor specifice facultăților – li se acordă burse speciale reprezentând 75%, 50%, 25% din taxa de școlarizare. Pot beneficia de aceste burse studenții care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava dă startul înscrierilor pentru admiterea 2016.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava dă startul înscrierilor pentru admiterea 20163.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei